Dubbelconcert de Sint Niklaaskerk

NEERPELT – Zondag 12 september vindt in de Sint Niklaaskerk te Neerpelt een dubbelconcert plaats. Om 14.30 uur kan men luisteren naar orgelspeler Jamie de Goei uit ‘s-Hertogenbosch.

Jamie de Goei studeerde orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Hij volgde masterclasses bij o.a. Olivier Latry aan het Conservatoire Nationale Supérieur de Musique en de Notre-Dame te Parijs. Van zijn orgelspel verschenen verscheidene cd’s en sinds juni 2012 is Jamie organist van de Grote Kerk te ’s-Hertogenbosch. Jamie brengt werk van Bach en Beethoven.

Om 15.30 uur is er een Piano & Beiaard-optreden van Maureen Wong en Jan Verheyen.  

Maureen en Jan geven beiden les aan de muziekacademie van Mol. In de wandelgangen daar besloten ze om samen te spelen. Ze spelen een klassiek repertoire waarop bekende en minder bekende melodieën te horen zijn. Ze speelden dit concert al met de toerbeiaard. Dit concert wordt de premiere op een torenbeiaard. De toegang is gratis.

Jamie de Goei