Opening Oogcafé Cranendonck – Budel in Borgh 

BUDEL – Op vrijdag 17 september opent de Oogvereniging Noord-Brabant haar 11de Oogcafé in De Borgh te Budel. Het Oogcafé is een plek waar mensen met een visuele beperking ervaringen kunnen uitwisselen, ideeën opdoen of gewoon een praatje maken. Ook familieleden en vrienden zijn van harte welkom. De opening gaat door op 17 september tussen 14.00 uur en 16.00 uur in MFC De Borgh in Budel. 

Door Jana Poukens

Linda Hanique uit Hamont heeft zelf een oogaandoening en is de drijvende kracht achter de opening van dit nieuwe Oogcafé. “Ik heb in het verleden zelf al kennis gemaakt met het Oogcafé maar ik stelde vast dat de dichtstbijzijnde locatie in Eindhoven is gevestigd. Daarom heb ik op eigen initiatief alles in werking gesteld om ook lokaal een Oogcafé te kunnen openen.” Linda vertelt verder: “De bedoeling is om eenmaal per maand, op een vaste dag, een Oogcafé te organiseren in De Borgh. Iedereen met een visuele beperking is welkom. 

En ook familieleden of vrienden die meer te weten willen komen over de beperking zijn van harte welkom. Een oogaandoening heeft namelijk ingrijpende gevolgen in het dagelijkse leven. En hoe fijn is het om hier eens over te praten met andere lotgenoten, mensen die precies weten wat je meemaakt. Daarnaast is er de mogelijkheid om extra informatie in te winnen. Het Oogcafé zet zijn deuren open voor alle inwoners van de gemeente Cranendonck, maar ook mensen uit naburige gemeenten zijn zeker welkom.” 

Het Oogcafé biedt een laagdrempelig platform waar ervaringen, ideeën, kennis uitgewisseld kan worden. “De bedoeling is dat de aanwezigen gezellig met elkaar in gesprek kunnen gaan en elkaar informeren over bv. de verschillende hulpmiddelen die er op de markt zijn, over instanties waar ze terecht kunnen voor extra bijstand of over de gevolgen van de beperking op alledaagse situaties. Alles is bespreekbaar. Bovendien zullen er regelmatig thema’s aan bod komen waar informatie over wordt gegeven en willen we graag gastsprekers laten komen.” 

Iedereen is van harte welkom bij de Opening van het Oogcafé op vrijdag 17 september tussen 14.00 uur en 16.00 uur in De Borgh (Ant. Mathijsenstraat 15 in Budel). Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel aangemoedigd. Dit kan bij Linda Hanique, contactpersoon Oogcafé Cranendonck – Budel (tel. 0032 478 111302 of via [email protected]) of bij Eike Smit, coördinator Oogcafés Noord-Brabant (tel. 0031 76 5320706 of via [email protected]