Geen vrachtverkeer meer door centrum Heeze

HEEZE –  Sinds 6 september, mogen vrachtwagens en voertuigen die langer zijn dan 6 meter niet meer door het centrum van Heeze rijden, als zij daar niet hoeven te zijn. Deze ochtend was al goed te zien dat veel vrachtwagens de voorkeursroute via de randweg nemen. De gemeente zet deze week ook nog verkeerregelaars in. Wethouder Frank de Win: “We hebben een prima alternatief, de randweg om Heeze heen. Komende uit de richting Geldrop, kan doorgaand verkeer op de rotonde rechts afslaan de Muggenberg op en via De Randweg om Heeze heen rijden. Vanuit Leende is de Leenderweg al zo ingericht dat het voor doorgaand verkeer logischer is om links De Randweg op te draaien in plaats van de afslag naar het centrum van Heeze te kiezen. De randweg om Heeze is veel toegankelijker voor grote voertuigen en het centrum van Heeze wordt zo veiliger. Bovendien kunnen we dan in het centrum doen, waar een centrum voor bedoeld is: wonen, winkelen en verblijven. Ook inwoners, ga hem gebruiken die randweg. Hij is ervoor gemaakt. Blijf gezellig in het centrum komen als het kan en nodig is, maar moet u er doorheen pak dan de randweg”.

Meer informatie over het doorgaand vrachtwagenverbod in Heeze vindt u op de heeze-leende.nl