Afgeslankt maar geslaagd Wereldfeest Ondersteboven

PELT – Het wereldfeest Ondersteboven zag er dit jaar toch wel iets anders uit dan wat we al jaren gewoon zijn. Je moest immers (gratis) reserveren om een plekje te bemachtigen. Maximaal 200 mensen mochten binnen in de omheinde Oud-Dommelhoftuin. Er waren geen workshops en de heerlijke geuren van wereldse gerechten die je andere jaren kan opsnuiven waren helaas niet aanwezig. Toch was er door de vele vrijwilligers alle moeite gedaan om er een wereldfeest van te maken en dat was zeker geslaagd door het programma dat alle corona maatregelen voor heel even deed vergeten. 

Door Ben Ieven

De kwaliteit van de muzikanten en de uitheemse sfeer waren er niet minder om. Al vroeg in de namiddag was er eerst in Dommelhof de presentatie van het boek van ex-Hamontenaar Rob van Vlierden. Rob heeft een dik boek volgeschreven met allemaal korte verhaaltjes en herinneringen uit zijn leven. Dikwijls zijn het zeer herkenbare situaties en een plezier om te lezen. De presentatie van Rob’s boek met een aantal van zijn verhaaltjes werd afgewisseld met livemuziek van zijn schoondochter Miet Welkenhuyzen die een aantal sublieme nummers bracht. De bib van Hamont heeft ook een boekvoorstelling gepland op 20 september. Zie hiervoor de agenda van de bib. In de foyer van Dommelhof kon men kijken naar de tentoonstelling “Karibu Kwetu” wat “Welkom in ons dorp” betekent. Alle werkjes die hier te zien waren zijn geknutseld na een oproep begin dit jaar. Het verzoek was toen om zoveel mogelijk huisjes te bouwen voor het dorp van onze dromen. Na een kindervoorstelling ‘geel’ in het atrium van Provinciaal Domein Dommelhof kon men naar de buitenconcerten bij de kiosk van brasserie Oud Dommelhof. De salsaband Maykel Lopez y su Nueva Dimension, een tien-koppige band met Cubaanse en Nederlandse muzikanten, bracht top salsamuziek. Gelukkig mocht er weer gedanst worden want de dansvloer stond vanaf het eerste tot laatste nummer vol met vooral liefhebbers van dit genre. Tijdens een pauze van deze band was er een origineel flamenco optreden met de muzikanten en danseressen van Aire Flamenco. Met een beetje fantasie voelde je de Spaanse zon op je hoofd. Una gran fiesta española!