Concert Achelse Orgelvrienden 

ACHEL – Op zaterdag 25 september om 20.15 uur organiseert Concertwerkgroep De Achelse Orgelvrienden een Herfstconcert in de Kerk te Achel-centrum. Het concert wordt gegeven door Nicolas De Troyer op het orgel en Marc Goris op de trompet. 

De kersverse organist van de Gentse Sint-Baafskathedraal, Nicolas De Troyer, behaalde aan het Lemmensinstituut de mastergraad voor zowel orgel als klavecimbel. Tevens is hij master in de musicologie. Aan de academie voor muziek en woord in Hamme doceert hij orgel, klavecimbel en muziekgeschiedenis. Naast het spelen van soloconcerten werkt hij ook regelmatig als continuo-speler samen met diverse ensembles en solisten.

Op het Potvlieghe-orgel van de Achelse dorpskerk concerteert Nicolas samen met trompettist Marc Goris. Mark speelt als freelance trompettist bij diverse orkesten, is actief als componist en arrangeur en doceert trompet aan meerdere academies in en rond de stad Antwerpen. Toegang: 10,00€,  Jongeren (-18 jaar): gratis. Info: [email protected]