Dinnershow ‘The Greatest Show’ T-Force prikkelt alle zintuigen

BUDEL-SCHOOT / BUDEL – Dansgroep T-Force uit Budel-Schoot brengt eind deze maand een compleet avondje uit op de planken waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. In samenwerking met horecagelegenheid De Brasser wordt namelijk op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september de dinnershow ‘The Greatest Show’ opgevoerd in Theater De Borgh in Budel. 

Door Roy de Leijer 

Al heel wat jaren fleurt dansgroep T-Force veel lokale activiteiten en evenementen op met haar danskunsten. Denk hierbij aan de carnavalszittingen in Budel en de bonte avonden, kerstmarkt en braderie in Budel-Schoot. Ook worden er eigen dansmiddagen gehouden. 

In het weekend van 24, 25 en 26 september wordt er een nieuwe loot aan de T-Force-boom toegevoegd. De dansgroep brengt dan in De Borgh voor het eerst een bijna drie uur durende dinnershow op de planken. 

“Vorig jaar oktober zijn we met de voorbereidingen begonnen. Na een avondje brainstormen zijn wij het concept verder gaan uitwerken”, vertelt Jolanda Lammers van T-Force. 

Cindy Houben vult aan: “We hebben de lat heel hoog gelegd. Het is een echt een theatervoorstelling geworden.”

Het merendeel van de dansers van T-Force komt uit Budel-Schoot, maar daarnaast telt de vereniging ook veel leden uit de omliggende dorpen.

De optredens vinden doorgaans plaats in gemeenschapshuis De Reinder in Budel-Schoot, maar voor de dinnershows wijkt T-Force uit naar multifunctioneel centrum De Borgh in Budel. Lammers: “Omdat de zaal te klein is, is De Reinder in dit geval geen optie.” Houben: “Onze productie past daar niet op het podium.”

Aanvankelijk zouden de voorstellingen in juni plaatsvinden, maar dat was vanwege corona niet haalbaar. De afgelopen weken en maanden – ook in de zomervakantie werd er druk geoefend – draait de groep weer op volle toeren. Deze maand wordt er zelfs drie keer per week gerepeteerd, waaronder op het schoolplein van basisschool De Wereldwijzer in Budel-Schoot.

Voor ‘The Greatest Show’ heeft T-Force zich laten inspireren door de Amerikaanse musicalfilm ‘The Greatest Showman’. Lammers: “Tijdens de dinnershow nemen we het publiek een dagje mee achter de schermen van een circus.”

De optredens zijn heel divers. Bij alle dansers van T-Force geven acte de présence. Zo brengen de jongste leden een leeuwenact. Verder zijn er (gast)optredens van onder meer Arte Favola, dragqueens, dansgroepen uit Eindhoven en Gruitrode (B) en de slagwerkgroep van harmonie Eendracht Maakt Macht (EMM). De optredens worden opgeluisterd door een spectaculaire lichtshow en de visuals die Joachim Cox van TBFC speciaal voor de dinnershow heeft gemaakt. Lammers: “Voor de show maken we gebruik van de vele contacten die onze dansleraar Tobias Sanders binnen en buiten de danswereld heeft.“

Tot de cast van The Greatest Show behoren niet alleen tientallen dansers en muzikanten, maar ook de solisten Veerle Houben, Maud Lammers en Jordi van Leeuwen. Om goed voor de dag te komen zijn ook zij druk in de weer met het instuderen van de nodige danspasjes. Van Leeuwen: “Het geeft een enorme kick om met zoveel dansers op een podium te staan. Hoe mooi is het dan om een beetje synchroon met elkaar over te komen.”

De naam T-Force bestaat nog maar 2 jaar. Daarvoor heette de dansgroep namelijk nog De Toetermegjes. “In de afgelopen jaren is het aantal leden toegenomen en zijn er ook steeds meer jongens bijgekomen. Ook zijn we met een volwassengroep gestart. Daardoor paste de naam De Toetermegjes niet meer zo goed”, legt Lammers uit.

De dinnershow wordt op 24, 25 en 25 september in totaal 4 keer opgevoerd. De voorstellingen beginnen om 19.00 uur. Op zaterdag is er vanaf 13.00 uur ook een middagvoorstelling. Tijdens de pauzes wordt er een menu geserveerd dat wordt verzorgd door De Brasser. Kaarten kunnen worden besteld via theaterdeborgh.nl.

Foto JM