Slootjesdag 

SOERENDONK – Op zondag 26 september kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant. IVN Natuurgidsen staan klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren over het leven in de sloot en plas. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Met de Slootjesdag wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant!  De Slootjesdag is vanaf 10.00 tot 12.30 uur bij het IVN gebouw/Belevingstuin aan de Van Schoonvorstlaan 11 te Soerendonk (Tegenover kasteeltje Cranendonck). Het IVN zorgt voor schepnetjes, maar je eigen schepnetje meebrengen kan natuurlijk ook. En laarzen natuurlijk!