Start nieuwe schooljaar bij het CMD

VALKENSWAARD – Nu de vakantie voorbij is, begint het ‘normale’ schoolleven weer. Ook de lessen bij het Centrum voor Muziek en Dans gaan weer van start. Wist je dat het CMD voor kinderen een uitgebreid pakket voor muziek- en danslessen heeft? 

Vanaf jonge leeftijd kan er gestart worden met Piano Spelenderwijs, Fluiten met Visjes, kindercello, -harp of -viool. Jonge muzikantjes die al goed weten wat ze willen, kunnen direct met een instrument aan de slag. Weet je nog niet helemaal zeker welke cursus bij je past? Maak dan gebruik van een proefles of proefpakket.

Basisschoolleerlingen (vanaf groep 4), die zich eerst willen oriënteren, kunnen hun eerste schreden op het muzikale pad zetten met de cursus Muzikale Oriëntatie. Tijdens deze jaarcursus maken ze kennis met 7 verschillende instrumenten. De cursus start op maandag 27 september en dinsdag 28 september.

Wist je dat het CMD ook een Kinder- en Popkoor heeft? 

Onder leiding van docente Puk van Hout leren de kinderen in groepsverband en op speelse wijze met elkaar zingen. De kinderen stimuleren elkaar en leren van elkaar. Het Kinder- en Popkoor zingt op dinsdag (18.30u en 19.15u).

Kinderen die graag een kijkje willen nemen bij de Muzikale Oriëntatie of willen meezingen bij een van de koren zijn van harte welkom een keer te komen kijken, luisteren of meedoen. Meld je aan voor een gratis proefles!

Naast muzieklessen verzorgt het CMD ook diverse danscursussen voor basisschoolleerlingen: vanaf 4/5 jaar kunnen kinderen beginnen met Kinderdans. Kinderen die al wat ouder zijn kunnen terecht bij Combidans, Modern Jazz en Klassiek ballet/Spitzen.

Niet alleen kinderen, maar uiteraard ook volwassenen kunnen bij het CMD terecht en kiezen uit tal van cursussen op het gebied van muziek en dans.

Voor alle cursussen bij het CMD geldt dat wij ons uiteraard houden aan de maatregelen rondom het coronavirus. Waar nodig werken we in kleinere groepen en/of wordt de inhoud van de les aangepast. 

Interesse? Voor meer informatie over ons aanbod en/of aanmelden kun je terecht op onze website www.centrumvoormuziekendans.nl. Uiteraard kun je ook contact opnemen met de administratie van het Centrum voor Muziek en Dans, de Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon: 040 208 35 91. De CMD-administratie is bereikbaar op maandag t/m donderdag tussen 9.30 en 17.00u en vrijdag tussen 12.00 en 17.00u.