Duotentoonstelling in CC De Adelberg 

LOMMEL – Van zaterdag 25 september tot en met zondag 28 november kan iedereen de duotentoonstelling van Klaartje Lambrechts en Olympe Tits bezoeken in CC De Adelberg te Lommel. Fotografe Klaartje Lambrechts toont haar reeks ‘Shafagh’, die ze maakte rond

hedendaagse dans in Iran. Daarnaast toont ze ook een reeks over dans ten tijde van de pandemie.

In de fotografie van Olympe Tits vullen tegengestelden elkaar aan. Contrasterende kleuren bakenen vlakken af in de ruimte en tekenen zo figuren. De zachte textuur van een rok vlijt zich neer op de stenen vloer. Uiteenlopende elementen gaan een dialoog aan die werd

veroorzaakt door contrast. De personages in de fotografie van Olympe Tits lijken ergens naartoe te willen, maar daar niet te geraken, ze reiken naar het onbereikbare. Je voelt een voor en een na in elke foto. Olympe Tits (Marseille, 1992) is een autodidact fotograaf, danser en choreograaf.

Galerij CCDA is gelegen in CC De Adelberg, Adelbergpark 1BE in Lommel.