Gezelligheid alom op Rock Monsieur 

HAMONT – Het was een prettig weerzien voor velen, de 18de editie van Rock Monsieur. Vorig jaar kon het feestje niet doorgaan, maar dit jaar klonken de muzieknoten van verschillende bands weer door Hamont. Niet op het Marktplein, zoals we gewend zijn, maar in de Kloostertuin aan de Wal. Deze locatie deed trouwens niet onder voor het marktplein, en gaf zelfs nog meer het festivalgevoel weer aangezien we nu mochten dansen op gras in plaats van op kinderkopjes. 

’s Middags werd er al door velen genoten van verschillende bands, maar ’s avonds ging het dak (van de tent weliswaar) er helemaal af. Red Zebra liet zien dat ze, 40 jaar na het uitbrengen van hun hit ‘Can’t live in a livingroom’ nog steeds alles in huis hebben om het publiek te bekoren. Daarna was het de beurt aan Praga Khan, de Belgische band van frontman Maurice Engelen. Voor de gelegenheid werd de Hamontse bassist Alain Hulsbosch op het podium gehaald. Alain trad in het verleden al vaker op met Praga Khan en werd gevraagd om tijdens dit optreden nog een keer zijn Praga Khan songs uit de kast te halen. Het publiek liet zien dat ze dit uitermate apprecieerde want het optreden kon op veel enthousiasme rekenen. Rock Monsieur werd afgesloten door de Defenders of the Beast, tribute to Iron Maiden. Zij brachten de beste nummers van deze hardrock/heavy metal band met hun eigen sound. 

De tent in de Kloostertuin was goed gevuld, veel mensen troffen er elkaar voor een gezellige babbel, een frisse pint en werden geëntertaind met veel goede muziek. Rock Monsieur, tot 2022! 

Foto