Herdenken in Cranendonck

CRANENDONCK – Zaterdag 18 september herdenken we de bevrijding van Cranendonck (nu 77 jaar geleden) middels een fakkelloop naar 8 oorlogsmonumenten in onze gemeente. In overleg met het gemeentebestuur organiseert de Stichting Herdenking Bevrijding Cranendonck een bevrijdingstocht van 33 kilometer door onze gemeente waarbij op 8 plaatsen oorlogsslachtoffers zullen worden herdacht.

Het bevrijdingsvuur, dat het gehele jaar door in de Onze Lieve Vrouw Visitatie kerk in Budel bewaard wordt, zal bij elk monument worden ontstoken, er worden bloemen gelegd, er is één minuut stilte, het verhaal van het monument wordt verteld, er is een toespraak door de afgevaardigde van de gemeente, er is een gedicht van een schoolkind en de Last Post wordt geblazen. Kortom: een waardige herdenking!

Bij dit alles zullen de maatregelen van het corona-protocol nageleefd worden. We vragen om 1,5 meter afstand te houden en geen handen te schudden. Verder wordt er een lint gespannen rondom het monument. Aan de binnenzijde is er plaats voor de deelnemers, aan de buitenzijde staan de belangstellenden

Naast de organisatie zullen aanwezig zijn: afgevaardigde van B & W, geüniformeerden van Wapenbroeders en Contact Oud-Mariniers, atleten van De Bergrunners, schoolkinderen, Rode Kruis, Oude Legervoertuigen en (op enkele plaatsen) de Gildes van Cranendonck.

Plaats en tijd van herdenken:

Monument De Pan: 13.50 uur – 14.05 uur Burg. R. v. Kessel

Jan Verheesplein Maarheeze: 14.20 uur – 14.35 uur Burg. R. v. Kessel           

Jan Maasplein Soerendonk: 14.50 uur – 15.10 uur Weth. Fr. Kuppens

De Dijk Gastel: 15.50 uur – 16.05 uur Weth. Fr. Kuppens                    

Toom Monument Budel: 16.20 uur – 16.35 uur Weth. M. Lemmen

Dorplein: 16.50 uur – 17.10 uur Weth. M. Lemmen

W. de Zwijgerstraat Budel: 17.25 uur – 17.45 uur Weth. M. Lemmen

De herdenkingsdag wordt afgesloten met een Heilige Mis in de kerk van Budel, aanvang 19.00 uur, waar ook het bevrijdingsvuur wordt ontstoken en waar de veteranen met hun vaandel aanwezig zijn. Vrijheid is belangrijk en mag niet verloren gaan.

Men is welkom om aanwezig te zijn bij een herdenking.