Succes voor Sporting Pelt 

PELT – Handbal Sporting Pelt won verdiend in Tongeren en had dat vooral te danken aan een ijzersterke defensie met een uitstekende doelman daarachter. Via 6-6 na 10 minuten ging het in één ruk naar 6-11 na 21 minuten. De 9-17 score aan de rust gaf een geruststellend gevoel! In de tweede helft kwam de overwinning nooit meer in gevaar. Konitz speelde toch mee maar ging de lijf-aan-lijf gevechten zo weinig mogelijk aan. Maar samen met Schoenaker vormde hij een fantastisch middenblok. Via 13-22 (40′) en 19-28 (50′) dolde Falke met zijn tegenstanders en werd topscorer met 9 doelpunten. Sporting won verrassend overtuigend met 25-34. Volgende week wacht ons met de Nederlandse landskampioen Aalsmeer weer een hele zware opdracht meer thuismatchen moeten gewonnen worden!

Dames 1 winnen thuis van Brussels: 27-19

Zaterdag speelde de Dames 1 de eerste competitiewedstrijd met Brussels als tegenstander.

De dames begonnen goed aan de wedstrijd, er werd veel gescoord en de Brusselse dames geraakten niet voorbij de verdediging. Een kwartier lang stonden we in ondertal, maar Sporting Pelt bleef overeind. Ruststand 17-9. In de tweede helft werd er pas na 7 minuten voor de eerste keer gescoord. Vanaf toen vonden de dames het tempo van de eerste helft terug. Ze lieten de tegenpartij niet te dichtbij komen. Het samenspel verliep goed, zo konden de Peltse vrouwen de wedstrijd overtuigend winnen. Eindstand: 27-19. Een mooi begin van de competitie! Volgende week mag ook D2 aan de competitie beginnen.