Wereldfestival Grenzeloos Genieten 

HAMONT – Een exotische, gezellige sfeer, multiculturele bands op het podium, workshops, kunstexposities, tropische gerechten, drankjes en gratis inkom. Dat is in een notendop het Wereldfestival Grenzeloos Genieten dat op zondag 3 oktober doorgaat in zaal De Posthoorn in Hamont. Vzw Toto uit Achel heeft ook voor deze 4de editie van het Wereldfestival een mooi programma klaargestoomd. De Posthoorn wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een multicultureel marktplein met tal van informatiestanden, workshops en optredens, voor jong en oud. De deuren gaan open om 11 uur. Uiteraard wordt gewerkt met de meest recente coronaregels. Mondkapje is niet meer verplicht, maar mag wel, bijvoorbeeld als u niet bent gevaccineerd. En er wordt gelet op voldoende ventilatie. 

“Wie een bezoek brengt aan het Wereldfestival wordt bij de ingang van de Posthoorn onmiddellijk in de juiste sfeer gebracht door een authentieke raku stoker, een Japanse pottenbakker”. Aan het woord is Ron Theunisz van de organisatie. “Erg interessant om te zien hoe deze kunstvorm wordt uitgevoerd. Bovendien kunnen bezoekers  een aardewerk bestellen dat dan ter plekke gemaakt wordt en op het einde van de dag mee naar huis genomen kan worden. Vervolgens treedt men binnen in een multiculturele wereld.

Grenzeloos Genieten is een laagdrempelig evenement waar organisaties de kans krijgen om zich te presenteren. Deze organisaties zetten zich wereldwijd en belangeloos in voor goede doelen. Sommigen doen dit met een informatiestand, anderen organiseren leuke crea- of dansworkshops. Zo kun je Afrikaanse armbandjes maken, je haren laten invlechten, je helemaal laten gaan tijdens een workshop Afrikaanse dans. Meedoen met de tombola, of exotische artikelen kopen.

Daarnaast zijn er optredens van Jolivier Mbemba (gospel), de Blue Frogs Coverband, The Same (met eigen nummers), One Revolution & Friends (een geweldige reggaeband) en de Black Field Band. En ook DJ Toto zal aanwezig zijn met wereldmuziek & dance. Er wordt een Ghanese zangcirkel georganiseerd en Tante Claus komt langs met spannende verhalen, er is een kunstexpo en er kan zelfs genoten worden van een stoelmassage. Ook aan de innerlijke mens is gedacht want er worden o.a. Keniaanse, Filipijnse en Zuid-Amerikaanse gerechten aangeboden. Uiteraard zijn er ook vegetarische opties voorzien. 

Wereldfestival Grenzeloos Genieten biedt een platform voor verschillende verenigingen en organisaties van diverse komaf. Om enkele deelnemende landen te noemen: Filipijnen, Ghana, Kenia, Armenië, Tanzania, Georgië, Peru en de Palestijnse gemeenschap. Een bont gezelschap.

Hiermee wil de organisatie laten zien dat de multiculturele samenleving een feit is en dat we allemaal mensen zijn die hetzelfde willen. Het leven samen vieren en voor elkaar klaar staan!

Wereldfestival Grenzeloos Genieten, op zondag 3 oktober van 11.00 uur tot 21.00 uur in zaal De Posthoorn te Hamont (Groenstraat 6). De inkom is gratis!