Damesteams FCC beginnen de competitie met 6 punten!

CRANENDONCK – Afgelopen zondag stond de eerste competitiewedstrijd voor de vrouwen van FC Cranendonck op het programma. Door een aantal spelerswisselingen tussen het eerste en tweede team was het voor beide teams de eerste keer met een andere selectie.

Als eerste mocht het zevental aantreden uit tegen Neerkandia. De speelsters moesten eerst nog even wennen aan de nieuwe samenstelling. Na twee keer achter te hebben gestaan vonden ze het mooi geweest en zetten ze Neerkant vast op eigen helft. Zo konden ze uitlopen naar een mooie 2-5 overwinning. De goals kwamen van Jessy, Irina, Helma, Marion en Inge.

Na deze mooie uitslag was het aan de voetbalsters van FCC Dames 1 om te laten zien wat ze waard waren in Heeze tegen dames 1. FCC begon de wedstrijd erg hoopvol, er werd initiatief getoond en vooruit gevoetbald. Hierdoor was er meer balbezit, maar grote kansen bleven uit. Halverwege de eerste helft kantelde het spelbeeld wat en kwam Heeze beter uit de verf maar ook zonder grote kansen te creëren. De tweede helft nam de uitploeg het initiatief weer over. Dit resulteerde tot de 0-1, waarbij Anouk in de 16 aan de bal kwam en mooi binnen tikte. Niet veel erna leek het 0-2 te worden, maar Celine zag haar veelbelovende inzet op de lat belanden. Toch kon Cranendonck de score nog verder uitbreiden zonder zelf grote kansen weg te geven. Anniek maakte de winst tot een zekerheid met een afstandsschot die via de paal binnenging. Er werd tot de laatste minuut hard gestreden met heel het team en zo bleef 0-2 de eindstand. Volgende week is dames 2 vrij en dames 1 speelt om half 11 thuis tegen Nederwetten dames 1.