Diabetesbeurs te Pelt 

PELT – Diabetes is een veel voorkomende chronische ziekte. Ondanks dat veel mensen de naam wel kennen begrijpen ze de ziekte niet altijd. Omdat veel mensen onwetend zijn over de ziekte organiseert de Diabetes Liga  Noord-Limburg een diabetesbeurs. 

Door Melissa van Wijngaarde 

De diabetes beurs is er om mensen beter te informeren, tips te geven en nieuwe levenswijze te tonen. Zo kan je hier nieuwe recepten ontdekken, tips voor te bewegen, meer info rond de ziekte verzamelen en zo verder. De beurs is voor zowel diabeten als niet diabeten. Dus zo kan je bijvoorbeeld ook gaan als je er meer over wilt leren voor een geliefde. 

17 oktober gaat de diabetesbeurs door in het Palethe te Pelt, van 10.00 tot 15.00 kan je er terecht. Wil je graag een lezing of workshop bijwonen dan kan je je daarvoor inschrijven tot en met 10 oktober. Voor gewoon de test te doen of de standjes te bezoeken kan je zo langs gaan. Voor de inschrijvingen, meer info of om een lunchbox te bestellen kan je terecht op de site www.diabetesnoordlimburg.be. Mocht het niet werken kan je ook terecht bij yvette van Beul door te bellen naar het nummer 0479/68 11 16. 

Waarom is dit belangrijk? 

Veel mensen weten nog altijd niet alles over de ziekte of kennen hun eigen risico niet. Veel mensen van boven de 45 weten niet dat ze een hoger risico lopen op diabetes type 2. Dit kun je dus ook laten testen op deze beurs via halt2diabetes. Maar ook voor mensen die geen diabetes hebben en graag wat meer info willen om familie of vrienden te steunen en helpen zijn ook welkom. Want deze ziekte is niet altijd makkelijk voor de,diabeet zelf Marieke ook niet voor de mensen om hun heen. 

Wat te doen? 

Op deze beurs kan je standjes bezoeken voor info, tips en recepten. Ook zal je er workshops kunnen volgen zoals bijvoorbeeld hoe je etiketten moet lezen op verpakkingen. Er zullen een hoop deskundigen zijn zoals dokters maar ook mensen die hun ervaringen komen delen in een getuigenis. Je kan dus bij veel mensen terecht met je vragen. Er zullen dus meerdere workshops zijn waarvoor je het programma online kan terug vinden. 

Naast de workshops is er ook een lezing. De lezing zal gegeven worden door Robin Koops, de uitvinder van een kunstmatige alvleesklier. Hij gaat meer uitleg geven rond zijn uitvinding en wat voor effect dat heeft. Je zal er horen hoe hij aan het avontuur begonnen is om met deze innovatie naar buiten te komen. 

Dus voor de geïnteresseerden is er 17 oktober deze beurs. Inschrijven kan tot 10 oktober en meer info kan je altijd terug vinden op hun website. Het zal dan te doen zijn in het Palethe, Jeugdlaan 2 3900 Pelt.