Kermis Weert 2021 succesvol verlopen

WEERT – Afgelopen vrijdag 24 september ging Kermis Weert van start. Kermiswethouder Paul Sterk en burgemeester Raymond Vlecken kijken positief terug op deze bijzondere editie. De sfeer op de kermis was goed en het was gezellig druk. 

Gezellige familiekermis

Kermiswethouder Sterk: ‘Kermis Weert was dit jaar vooral een regionale familiekermis, gericht op bezoekers uit Weert en omgeving. Er waren drie kermispleinen: bij de stadsbrug, op het Bassin en op het Kasteelplein. De circa 80 attracties zorgden voor vermaak voor jong en oud. Deze editie van de kermis was anders dan anders. Omdat tijdens de voorbereidingen nog onduidelijk was hoe welke coronaregels zouden gelden, is gekozen voor drie afzonderlijke kermispleinen die omheind zijn en één ingang en een aparte uitgang hebben. Voor ieder plein kon worden bekeken hoeveel bezoekers tegelijk aanwezig kunnen zijn. Zo werd grote drukte voorkomen en bleef het gezellig. Er was cameratoezicht, en er waren telcamera’s en looproutes op en tussen de kermispleinen. Uiteindelijk heeft Weert haar titel als snelste, gezelligste en goedkoopste kermis van Nederland wat mij betreft goed kunnen waarmaken.’

Succesvol verlopen

Burgemeester Vlecken: ‘Ondanks deze extra maatregelen was de sfeer op de kermis goed. Er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. Bezoekers gaven aan tevreden en blij te zijn dat ze weer naar de kermis konden. Ook exploitanten waren blij dat ze weer op een grote kermis konden staan. Zowel bij horeca als de horeca-evenementen was het gezellig druk, en is het weekend rustig verlopen. De looproutes op de pleinen waren even wennen, maar laten we hopen dat dit een eenmalig iets was.’

Kermis Weert 2022
Om alvast in de agenda te noteren, kermis Weert wordt in 2022 georganiseerd van 23 tot en met 28 september. We houden je op de hoogte via www.kermisweert.nl en de sociale media van kermis Weert.