Opening speeltoestel stadspark

WEERT – Afgelopen mei hebben leerlingen van basisschool De Kameleon meegeholpen met het kiezen en ontwerpen van een speeltoestel voor in het nieuwe stadspark. Vanmiddag was het eindelijk zo ver: de nieuwe speelvoorziening werd opgeleverd. Na een heuse ‘ridderspeurtocht’ mochten de leerlingen van De Kameleon samen met wethouder Martijn van den Heuvel als eerste testen of het door hen gekozen speeltoestel aan hun wensen voldeed. Gelukkig waren ze enthousiast!

In het Weerter stadspark wordt hard gewerkt aan een totale herinrichting. Inmiddels is het gras ingezaaid en is het archeologisch onderzoek op de voorhof (het voormalige terrein van de houthandel) afgerond. Vanaf maandag 4 oktober is dit deel van het stadspark alvast toegankelijk. Het speeltoestel is vanaf dan door alle kinderen te gebruiken. De verdere inrichting van het park (zoals bankjes, prullenbakken, lantaarns) volgt nog. De totale herinrichting van het park is naar verwachting eind dit jaar afgerond.