Veilig naar school dankzij nieuwe fietsstraten

HAMONT-ACHEL – Afgelopen week werden de straten in de Hamont-Achelse schoolomgevingen omgevormd tot fietsstraten. Hiermee wil het stadsbestuur de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen verhogen. Vanaf 1 oktober treden de fietsstraten in werking en dienen er enkele nieuwe verkeersregels nageleefd te worden. 

Het begin van een fietsstraat wordt duidelijk aangegeven door de daarvoor ontworpen signalisatieborden en de rode wegmarkeringen op het asfalt. De fietser is er de prioritaire gebruiker. Zij mogen dan ook de volledige breedte van hun rijstrook gebruiken. 

Wat met gemotoriseerd verkeer?
Ook andere weggebruikers mogen gebruik maken van de fietsstraat. Zij dienen dan wel enkele verkeersregels in acht te nemen: motorvoertuigen mogen fietsers niet inhalen; de maximale snelheid bedraagt 30km/uur; de voorrangsregels blijven gelden.