World Choir Games 2021: de Koorvlam komt bij Daytime in Pelt

PELT – De World Choir Games zijn de Olympische Spelen voor zang en het grootste koorevenement ter wereld. Voor haar 11de editie komt dit unieke evenement naar Vlaanderen: van 30 oktober tot en met 7 november ontvangen de steden Antwerpen en Gent koren uit de hele wereld. Zij doen mee aan wedstrijden, concerten en workshops onder leiding van tal van nationale en internationale experts. En bij de Spelen hoort natuurlijk ook een Olympische Vlam: de koorvlam, die symbool staat voor de warmte die samenzang kan verspreiden in de samenleving. In de twee maanden voorafgaand aan de World Choir Games reist de Koorvlam door heel Vlaanderen vooraleer ze arriveert op de grote openingsceremonie in Antwerp Expo. Afgelopen dinsdag nam Overdagkoor Daytime (Pelt) de koorvlam in ontvangst. Jos Van Reempst van het Geelse koor Aard Nouveau overhandigde samen met een aantal koorleden de vlam aan de koorleden van Daytime, dat samen met de Peltse zanggroepen Just Music en RiseUp deelneemt aan de Games. Daytime heeft haar wedstrijdoptreden op 5 november om 11u in de Arena Hall in Deurne (Antwerpen) en samen met Just Music en RiseUp ontvangen zij op zaterdag 6 november twee buitenlandse koren in het Hubertustheater voor een Vriendschapsconcert, georganiseerd door de gemeente Pelt in samenwerking met Koor&Stem Vlaanderen.

Op de foto’s: voorzitter Willy Reynders (Daytime) en Jos Van Reempst (Aard Nouveau) na de overhandiging van de koorvlam tijdens de Daytime-repetitie in De Reppe in Pelt in aanwezigheid van leden van beide koren en schepen van cultuur Niels Valkenborgh (foto’s Jens Veraa). Meer info: www.wcg2021.be.