Doelpuntenfestijn bij FC Cranendonck 


CRANENDONCK – In een waar doelpuntenfestijn behaalde FC Cranendonck haar eerste competitie-overwinning. Heythuysen 1 werd met maar liefst 9-4 verslagen.

Al meteen na 3 minuten was het raak. Na een mooie combinatie kwam de bal bij Wesley Damen terecht die geen moeite had om de 1-0 op het scorebord te brengen. Het was gedurende de hele wedstrijd een waar spektakel. Het ene doelpunt volgde het andere op.  Na 13 minuten werd slecht uitverdedigen door FC Cranendonck afgestraft door middel van een terechte penalty. Deze werd onhoudbaar voor doelman Tom van Happen ingeschoten 1-1. FC Cranendonck kreeg hierna enkele goede kansen, maar kwam toch op een 1-2 achterstand. Na slecht uitverdedigen kon Heythuysen vanaf 20 meter met een laag doelman Tom van Happen kansloos laten. En nog in diezelfde minuut was het Ralph van Meijl die zijn eerste goal in deze competitie kon maken en stond het weer gelijk 2-2. Hierna volgden de goals elkaar snel op. Een corner van Nory Saanen draaide direct in de goal: 3-2. Een lange pass van keeper Tom van Happen op Klaas v.d. Wildenberg was het begin van een mooie aanval, waarbij een hoge voorzet door Ralph van Meijl stijlvol werd ingekopt, 4-2. Enkele minuten later werd een vrije trap van Heythuysen van richting veranderd viel onhoudbaar in het doel: 4-3. Net voor rust prikte alweer Ralph van Meijl een doelpuntje er bij: 5-3.

Ook na rust was het een fascinerende wedstrijd met van beide zijden erg veel strijd en enthousiasme. En dat niet elke kans een goal oplevert zagen we ook in deze wedstrijd. Enkele ‘100% kansen’ werden toch gemist. Na een uurtje kon FC Cranendonck dan eindelijk weglopen bij Heythuysen. Een mooie lange bal op Daan Driessen, gevolgd door een afgemeten voorzet op Ralph van Meijl kon door Ralph feilloos worden binnengeknikt: 6-4. En hiermee was het verzet bij Heythuysen gebroken. FC Cranendonck kon nog makkelijk uitlopen naar de uiteindelijke 9-4 eindstand na doelpunten van Klaas van de Wildenberg, Daan Driessen en Rik Feijen. Een mooie opsteker voor de moeilijke uitwedstrijd bij vv Laar het komende weekeinde.