Bergrunners lopen de Wijnmarathon in Gulpen

CRANENDONCK – Op zaterdag 2 oktober vertrokken vier Bergrunners (Mirja, Anita, Heleen en Christa) in de vroege morgen naar Zuid-Limburg waar in Gulpen de start was gepland van de Wijnmarathon. Wijnmarathon, zult u zeggen? Inderdaad, tijdens en na afloop van de gelopen afstanden werd er kennis gemaakt met de lokaal in Zuid-Limburg geproduceerde wijnen! Helaas werkte het weer niet mee, maar aan de start was het gelukkig nog droog. Afgesproken was om de 10 kilometer te gaan lopen. Na de eerste 5 kilometer over inmiddels door de regen glibberig en glad geworden paden stond er een glaasje wijn voor de lopers klaar inclusief lekkere hapjes. 

De volgende 5 kilometer waren dus taai. Naast de regen begon ook de wijn parten te spelen! Met elkaar werd toch de eindstreep gehaald en werden de lopers beloond met diverse heerlijke wijnen uit de Zuid-Limburgse wijngaarden. Besloten is om deze loop volgend jaar zeker weer op te nemen in het programma, en dan hopelijk met beter weer!

Bergrunners lopen Volksloop in Weert.

Op zondag 3 oktober stonden drie Bergrunners aan de start van de Volksloop in Weert. Carla Beerten, Ria Noten en José Nies hadden de regen getrotseerd maar door deze weersomstandigheden waren er geen “toptijden” mogelijk. Ook zin in groepsverband te hardlopen, Actief wandelen of te Nordic Walken? Dit is mogelijk bij de Bergrunners. Kom geheel vrijblijvend een paar trainingen bezoeken ter kennismaking van deze sporten. Voor info: www.bergrunners-budel.nl of bel 0031 6 14139196

Foto: Bergrunners in de regen in Gulpen