KFC Hamont laat punten liggen

HAMONT – Het eerste voetbalelftal van KFC Hamont 99 is tijdens de zaterdagavondwedstrijd bij KVV Heusden-Zolder niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel. De thuisploeg speelde meer dan een uur met een man minder. 

Nu, het moet gezegd worden dat de weersomstandigheden niet meezaten: de hemelsluizen stonden wagenwijd open en de zuidenwind joeg in de lengterichting over het veld.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Vincent Bloemen een mooie kopkans maar mikte deze nipt naast. Aan de overzijde kon de thuisploeg dreigen via Mehmet en Baeten maar beiden besloten buiten het doelkader. In de 25e minuut liep thuisspeler Gilissen al tegen een 2e terechte gele kaart aan en mocht vroegtijdig gaan douchen. Mooie kans voor Hamont om de match naar zich toe te trekken, zou je dan denken. Met een gekraakt schot van Ridah Vanherck zag het er ook even hoopvol uit maar daarna was verder lange tijd niet te zien welke ploeg een mannetje meer had. En dat was dan vooral de verdienste van Heusden-Zolder. Pas met de rust in zicht kon Ferren Peeters een verre schuiver tussen de palen mikken maar geen probleem voor goalie Girardi.

Na de onderbreking zagen we een vergelijkbaar spelbeeld: geel-groen met het mes tussen de tanden en KFC dat er niet in slaagde om de ‘man-meer-situatie’ uit te buiten. In het laatste kwart van de match zakte de thuisploeg wat weg en kwamen er kansjes voor Hamont via Liam Peeters, invaller Dries Foqué en Jeroen Goossens. Uiteraard beperkte Heusden-Zolder zich dan tot verdedigen, spel vertragen en spelers wisselen. Begrijpelijk in die situatie. Een krulbal nipt naast de kruising van Tim Strijbosch was het laatste wapenfeit van een match die KFC altijd naar zich toe had moeten trekken. KVV sleepte met 10 een punt uit de brand, Hamont liet de kans liggen om de 2e plek te consolideren.

Foto www.kfchamont99.be