Dames FCC winnen ook tweede competitiewedstrijd

CRANENDONCK – De dames van FC Cranendonck mochten in hun tweede competitieduel aantreden tegen Nederwetten. een voor nu nog onbekende tegenstander. Na de goede prestatie van vorige week, werd er met goede moed gestart aan dit thuisduel. 

In de eerste helft er meer balbezit en werden mooie aanvallen gecreëerd. Het enige wat Cranendonck verweten kon worden, was dat het niet scoorde ondanks de vele voorzetten die er voor doel kwamen. Nederwetten kon geen vuist maken de eerste helft en grote kansen bleven dan ook uit. Direct na rust was het dan eindelijk raak voor FCC. Een goede combinatie op links van Celine en Simone zorgde ervoor dat Joke in scoringspositie kwam. Zij twijfelde niet en schoot beheerst in het zijnet. De goede keepster van Nederwetten had hierop geen antwoord. De verdiende 1-0 voorsprong stond op het scorebord. FC Cranendonck probeerde de druk op de helft van de tegenstander te houden, maar kon dit niet volhouden. Er werd slechter overgespeeld en het werd erg rommelig in het veld. Een counter van Nederwetten werd niet goed weggewerkt door de verdediging en er volgde een uithaal tegen de lat. Het was even ‘billen-knijpen’ maar keepster Rian en haar verdediging hield goed stand en kon de nul houden. De voorzetten voor FCC bleven komen maar werden niet verzilverd en zo bleef de stand staan op een verdiende maar moeizame 1-0.

Volgende week zal de uitwedstrijd tegen de dames van VV Acht volgen om 14.30 uur. Dames 2 is vrij; zij spelen op donderdagavond 14 oktober om 20 uur tegen de vrouwen van Spoordonkse Boys.