Infomoment over Hoppinpunt

PELT – In Pelt komt een Hoppinpunt aan het station van Neerpelt. Een Hoppinpunt is een knooppunt van verschillende vervoersmogelijkheden. Het ontwerp van het Hoppinpunt is bijna klaar. Vooraleer het definitief is, kan iedereen het komen inzien tijdens een infomoment op donderdag 7 oktober aan het station van Neerpelt. 

Een Hoppinpunt moet het makkelijker maken om van het ene vervoermiddel op het andere over te stappen en zich zo dus efficiënter en duurzamer te verplaatsen. De keuze voor het station van Neerpelt is niet toevallig. Daar is nu al een bundeling van trein en bus en ook de fietssnelweg F74 ligt vlakbij. Als uiteinde van de as richting Genk-Hasselt en de as richting Antwerpen wordt dit Hoppinpunt uitgebouwd tot een belangrijke schakel voor wie zich duurzaam wil verplaatsen. 

Naast voldoende parkeerplaatsen komen er afgesloten fietsenstallingen met lockers en laders voor elektrische fietsen. Deelfietsen en een elektrische deelauto maken het nog makkelijker om de eigen auto thuis te laten. Op donderdag 7 oktober kan iedereen voor het eerst kennismaken met de plannen. Om 16.30, 17.45 en 19 uur zijn er infosessies bij het stationsgebouw in de Stationsstraat.

Eén onderdeel van het Hoppinpunt is er al aan het station: je kan bij de gemeente voortaan een elektrische auto huren voor je verplaatsingen. Je leest er alles over op www.gemeentepelt.be/deelauto.

Het Hoppinpunt in Pelt is niet het enige op de Noord-Zuidverbinding. Er komt er ook een in Peer, Houthalen-Helchteren en Hasselt. De realisatie gebeurt met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincie Limburg. Het Hoppinpunt in Pelt moet eind 2022 klaar zijn.