Liga dames gaan winnen in Kortrijk : 12-17

PELT – De Dames 2 (Liga) van handbal Sporting Pelt vertrok zondagochtend nog met kleine oogjes richting Kortrijk. Met een lange autorit in de benen begonnen de dames aan de wedstrijd. In de eerste helft hadden de dames moeite met het afstandsschot en het snelle spel van Kortrijk. Dit werd opgelost door een omschakeling in verdediging van een 6-0 naar een 5-1. Op deze manier kon Violetta de opbouwers die over het midden kwamen sterk opvangen. De kleine achterstand werd ingehaald en de dames gingen rusten met 8-8 op het scorebord.

Aan de tweede helft begonnen de dames gretig. Door twee minuten straftijd voor Kortrijk konden onze dames een voorsprong van 9-14 opbouwen. Kortrijk had een sterke keepster, maar de voorsprong werd toch behouden. Vooral de shots van Lene en Rune gingen er vlot in. Ook de verdediging stond stevig. Kortrijk kwam nog moeilijk tot scoren. In de laatste seconden kon Lene nog afsluiten met een mooie goal. De dames wonnen de wedstrijd met 12-17 en blijven zo aan de leiding in het klassement.