Tilburg krijgt veeg uit de pan van Ledûb dames 1

BUDEL – Afgelopen zaterdag stond de derde competitiewedstrijd op het programma voor de dames 1 van Ledûb Volleybal. Na de vorige pot tegen Activia waren de dames gebrand om te gaan knallen en punten mee naar Budel te nemen.

Door speelster Nikki Wouters

We waren deze zaterdag voor het eerst met onze volledige selectie zonder blessures! 

Met onze nieuwe gave inspeelshirts begonnen we vol energie aan de warming-up. Het was ook het tweede weekend van de week van de scheidsrechter, deze hebben we dan ook bedankt met een flinke doos Merci! Om 18 uur klonk het fluitsignaal in het T-kwadraat. We starten met Nikki, Maud, Anne, Julia, Lina, Sanne en Shanou in de basis. In het begin van de eerste set liep het vrij gelijk op. Het was af en toe wat zoeken maar we lieten ook goede dingen zien! Met een goede wissel voor de service, zorgde Lynn ervoor dat we een voorsprong op bouwde en dit trokken we door tot aan het einde van de set! 25-18 winst! 

Deze winst smaakte naar meer maar helaas konden we niet goed beginnen in de tweede set. Met een stand van 3-9 achter moesten we er hard aan gaan trekken om de set binnen te slepen. Met een hoop strijd lust en wat goede services konden we over Tilburg heen en wisten we deze set met 26-24 alsnog te winnen! Yes, 2-0 voorsprong! 

In de derde set was de opdracht duidelijk: meteen vanaf het begin volle bak zodat we niet op een achterstand komen. Dit lukte meteen vanaf het begin door twee aces van Nikki. Maar pas toen onze Julia aan service kwam wist Tilburg geen raad meer. Julia heeft 14! keer geserveerd en bijna allemaal zijn ze niet eens terug gekomen over het net. In de derde set hebben we ze uit de pan geveegd met een 25-11 winst. 3-0 winst, wat voelt dat goed en wat smaakt dat naar meer! Het was zeker nog niet perfect maar wat een fijn gevoel om van die 0 af te zijn!  Volgende week hebben we weer een wedstrijd in eigen sporthal in Budel. Op zaterdag 9 oktober ontvangen we VoCASA DS 1, om 19 uur starten we. Dus zorg dat je erbij bent in De Zuiderpoort want we maken er weer een feestje van!