Week van de Duurzaamheid

CRANENDONCK – Op vrijdag 8 oktober begint de Week van de Duurzaamheid en daarop aansluitend start Bibliotheek de Kempen met het project Beat Plastic Waste. In de Bibliotheek Budel zijn verschillende activiteiten te beleven voor jong en oud. 

Zaterdag 9 oktober, 11.00-13.00 uur: Creatief met zwerfafval 

Weet jij wat een plasticsoep is of zou je hier meer over willen weten? Wil jij een bijdrage leveren aan het recyclen van materialen en het opruimen van plasticsoep? De Bibliotheek organiseert een creatieve activiteit voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Schrijverskring Literatuurke uit Budel zal zich laten inspireren door deze creatieve werken en daar een bijpassend gedicht of verhaal maken. Het geheel zal worden tentoongesteld in de bibliotheek van Budel en is voor iedereen gratis te bezoeken tijdens openingstijden. 

Donderdag 14 oktober, 19.00-20.00 uur: Duurzaam met spandoeken

Betsy maakt van banners en spandoeken tassen/shoppers om boodschappen in te doen. Deze doneert ze aan een goed doel. Ook maakt ze crossover tassen en handtassen gemaakt van gordijnstof, broeken, koffiebonenzakken, etc. Wil jij graag weten waarom ze dit doet en hoe ze dit doet of zelf aan de slag? Kom luisteren.

Zaterdag 16 oktober, 10.00-11.00 uur: Jeugdworkshop: Zwerfafval 

Esther Fransen zal tijdens deze workshop, voor kinderen van 7 t/m 12 jaar zal ze kinderen bewust maken van het probleem rondom zwerfafval. Na haar verhaal gaan we in twee groepen op pad om te kijken hoeveel zwerfafval er ligt, maar ook wat voor soort zwerfafval. Wil jij meehelpen met het mooie Budel schoon te houden, maar wil je ook weten waarom dit belangrijk is? Meld je dan aan voor deze workshop.

Woensdag 20 oktober, 14.00-15.30 uur: Red de Oceaan met algoritmes, verzorgd door het DigiBiebLab. Wist je dat er elke seconde ongeveer 250 kilo plastic in de oceaan terechtkomt? Dat is een vrachtwagen vol per minuut! Ga aan de slag met de missie “Red de oceaan” van SkillsDojo. In deze missie leer je een robot programmeren om het afval op te ruimen. Voor kinderen van 7 tot en met 10 jaar. Interesse? Neem een kijkje op www.bibliotheekdekempen.nl. Aanmelden kan via de agenda.