Cultuurkring Kunstgeschiedenis 

HAMONT-ACHEL – De Cultuurkring Hamont-Achel organiseert op donderdag 14 oktober een middag Kunstgeschiedenis. Deze keer komt het thema ‘Bijzondere gebouwen doorheen de eeuwen’ aan bod. Net als schilderijen en beelden kunnen gebouwen prachtige kunstwerken zijn. De hele geschiedenis lang hebben ze geïmponeerd. In de architectuur zijn iconische ontwerpen, deze die baanbrekend zijn en nieuwe standaarden zet. Zij doorstaan de tijd en blijven goede ontwerpen doorheen de eeuwen. Tijdens deze middag bekijken we er een aantal die daarom niet zo héél bekend zijn. We beginnen in de Romaanse tijd en overlopen een aantal uitgelezen voorbeelden uit verschillende stijlperiodes, zoals dit voorbeeld van Zaha  Adid in China. De middag gaat door in cinema Walburg aan de Kerkstraat 28 in Hamont.