Dag van de trekvogel

PELT – Zondag 10 oktober is het de dag van de trekvogel. De vogeltrek kent vele kanten zoals de dag- en nachttrek, in groep of alleen, gevaren tijdens de migratie en zo verder. Tijdens deze wandeling kom je achter alle info die je graag wilt weten. Vergeet zeker je verrekijker niet om nog meer te kunnen zien van de trekvogels.

Door Melissa van den Wijngaarde 

Patrick Schuurmans, een vogelkenner, geeft de uitleg tijdens de wandeling. Hij geeft uitleg rond de vogeltrek en leidt de wandeling. Halverwege tijdens de wandeling stopt hij, vanwege een afspraak met mensen van de ringcentrale. Zij hebben meer info rond de vogelvangst en trek. Als het goed weer is tonen ze ook wat van de gevangen vogels. Als je vragen hebt kan je deze uiteraard ook stellen tijdens de wandeling, dit zorgt meteen voor een interactief gedeelte tijdens deze wandeling.

Er zal ook een bezoek gebracht worden aan de vogeltrekpost gebracht worden. Deze is elke zondag bemand en kan je dus toelichting krijgen bij het spotten van de vogels. Op zondag 17 oktober is er een simultaantrektelling om die dag zo veel mogelijk overtrekkende vogels in kaart te brengen. Afgelopen zaterdag 2 oktober was er ook een Eurobirdwatch, op die dag worden over heel de wereld vogels in kaart gebracht.

Zondag zal deze wandeling dus plaatsvinden. Je zal dan in het Hageven kunnen aansluiten voor een wandeling van 09.00 tot 12.00. Bij interesse kan je je inschrijven via de site van natuurpunt ( https://www.natuurpunt.be/agenda/dag-van-de-trekvogel-46231 ). De deelname aan de wandeling is gratis.