Judith Clijsters presenteert nieuwe dansvoorstelling in première in CC Palethe

PELT – Zaterdag 9 oktober wordt een grote dag voor de Breese dansperformer Judith Clijsters. Dan gaat in CC Palethe haar nieuwste dansvoorstelling ‘The road to anywhere’ in première. Die voorstelling is het resultaat van het brandend verlangen om fysiek weer volledig opgeslorpt te worden door ritme en muziek. Samen met haar co-danseres Isabella Arboleda gebruikt Judith haar persoonlijke en professionele ervaringen uit de salsa-scene als archief om deze voorstelling te bestuiven. 

Door te performen, samen te werken, te creëren en les te geven, blijft Judith geïnspireerd om door beweging te blijven groeien. Haar werk als choreograaf wordt ondersteund door de Werkplaats in C-mine cultuurcentrum / C-TAKT (Bored To Death, Dagbreek, Same Self Defined 28 jaar later, ..), Makershuis Tilburg en DansBrabant. Ze vindt het ook leuk om met en voor semi-professionals, jeugdgroepen of amateurs te creëren. In deze context trad ze onlangs als artistiek coördinator toe tot Passerelle, Platform voor jonge dans, om projecten op te zetten in Antwerpen en Limburg.

Voor de voorstelling kan je genieten van een toonmoment van enkele jonge dansers. Die krijgen in een workshop vanaf 10.00 uur die dag amper 1 dag de tijd om onder begeleiding van  choreografe Sarah Vingerhoets een voorstelling te maken en te presenteren. Impulse, Pulse, Momentum gaat over actie, reactie en beweging. Krijgen we een duw in de rug of een elektrische kortsluiting? Botsen we of zetten we elkaar net in gang? Creëren we momentum of vallen we stil? Wil je meedoen en ben je minstens 15 jaar? Schrijf je dan snel in via https://www.kanl.be/default.aspx?kalender=1895  Deelname kost 11 euro.

De première van ‘The road to anywhere’ vindt plaats op zaterdag 9 oktober om 20.30 uur in CC Palethe. Kaartjes kosten in voorverkoop € 11 (€ 14 aan de kassa) en zijn verkrijgbaar aan de vrijetijdsbalie in CC Palethe (Jeugdlaan 2 in 3900 Pelt, 011 94 94 90 of vrijetijd@gemeentepelt.be . 

Meer info over het gehele aanbod van CC Palethe vind je op www.palethe.be

Foto Willem Vandervoort