Een natte Hema Volksloop op zondag 3 oktober

WEERT – Afgelopen zondag vond de maandelijkse Volksloop weer plaats bij de IJzeren Man in Weert. Dit is al de 488e loop die georganiseerd werd door AV Weert. Om kwart voor tien werd gestart met de allerkleinsten op de 1.3 en 2.5 kilometer. Om tien uur gaan de langere afstanden van start. Niet alleen mag de jeugd tot 15 jaar gratis meedoen, maar er zijn dan ook wedstrijden voor de ‘oudere’ jeugd. Dit dankzij Pets&Co en Stichting Gezond en Ontspanning die dit mogelijk maken.  De lopers voor de langere afstanden komen naar Weert uit de verre omtrek en weten deze loop te vinden. Diverse lopers komen uit België, Brabant, Limburg en zelfs uit Duitsland. Enkele lopers uit Mechernich, Duitsland, rijden heen en terug 200 kilometer om aan de loop deel te nemen. De nieuwe routes langs het water bij de Weerter IJzeren Man vallen ook bij deze lopers in de smaak. Ondanks het mindere weer hadden zich toch weer meer dan honderdtwintig lopers aangemeld. De lichte regen en de niet al te warme temperatuur maakte er een fijn loopweer van. De volgende loop is op de eerste zondag van november en wel op de zevende dag van die maand. Vanaf 10 oktober kun je via www.inschrijven.nl weer inschrijven tot 4 november.