Familiar Faces in CC Palethe 

PELT – Vorige vrijdag was er in cc Palethe een wel heel erg natte voorstelling. ‘Surface’, zoals deze voorstelling heette werd gespeeld door het gezelschap Familiar Faces. Dit is een gemengd gezelschap met twee Vlamingen, een Duitse en een Oostenrijker. Alle vier hebben ze een opleiding gevolgd bij ACAPA, de academie voor circus en performance te Tilburg. Voor de gelegenheid waren de stoelen van het publiek in een vierkant geplaatst met in het midden de arena. Dit was een tijdelijk waterdicht podium want in de voorstelling sijpelt langzaam water in de scène naar binnen. Het water paste zich telkens aan en verplichtte zo ook de groep om hun normale manier van bewegen aan te passen. Hun houvast verdween. De voorstelling zocht naar een balans tussen controle en overgave voor de vier acrobaten.

Tekst Ben Ieven – Foto Sonja Sleurs