SV Budel kan aan de slag met nieuwe kleedlokalen

BUDEL – Voetbalclub SV Budel kan aan de slag met het realiseren van 6 nieuwe kleedlokalen. De gemeenteraad van Cranendonck heeft hiervoor dinsdag nog eens 125.000 euro beschikbaar gesteld.

Door Roy de Leijer 

Dit bedrag komt bovenop de 180.000 euro die de Cranendonckse gemeenteraad vorig jaar al beschikbaar stelde voor de realisatie van vier nieuwe kleedlokalen. Dankzij deze extra bijdrage van de raad kunnen er nu in totaal 6 nieuwe kleedlokalen worden gebouwd. Dat doet de voetbalclub door middel van veel zelfwerkzaamheid en een aanvullende eigen financiering. De nieuwe lokalen en ook een nieuwe verwarmingsinstallatie zijn nodig doordat het ledental van SV Budel de laatste jaren sterk in de lift zit.

Er was brede steun voor het raadsvoorstel. Alleen Karel Boonen (Cranendonck Actief) stemde tegen het voorstel. Hij pleitte voor meer samenwerking tussen SV Budel en voetbalclub Rood-Wit’67 in Budel-Dorplein. Hij vreest onder meer dat de 3 kilometer verderop gelegen vereniging het slachtoffer wordt van de uitbreidingsplannen in Budel.

De extra bijdrage viel overigens 60.000 euro lager uit dan 2 weken geleden tijdens de commissievergadering nog werd verondersteld. In het voorstel dat toen werd besproken stond een bedrag van 185.000 euro vermeld. Door een fout in de berekening – waarin een hekwerk van 60.000 euro onterecht werd meegenomen – werd op dat moment nog uitgegaan van een totaalbedrag van 566.000 euro voor de nieuwe kleedlokalen. Het juiste totaalbedrag is daardoor 507.000 euro.

Het raadsvoorstel verdiende daardoor zeker niet de schoonheidsprijs, zo vonden enkele fracties. Zij willen dat er in de toekomst kritischer naar dergelijke berekeningen wordt gekeken.

Dankzij de hulp van sponsoren, een eigen financiële bijdrage, subsidies, zelfwerkzaamheid en het eerdere raadsbesluit van maart 2020 had SV Budel al een bedrag 382.000 euro bij elkaar verzameld voor de nieuwbouw. Nu het tekort van 125.000 euro wordt aangevuld door de gemeente kan de vereniging werk maken van de bouw van de nieuwe kleedlokalen.