Afstudeerfilm Cocon van Lisette Vlassak 16 oktober op NPO3

CRANENDONCK – We spreken Lisette in de week van het Keep an Eye Filmacademie Festival. De première van haar film zit erop. ‘Hoe blij kun je zijn als in een volle zaal met familie, vrienden en enkele sponsoren je film in première gaat. Dat er überhaupt een film is, want we zijn het alweer een beetje vergeten, maar wij filmden in het diepst van de corona-crisis en bovendien waren er verschillende corona-besmettingen binnen onze crew, waaronder ikzelf en mijn vriendin die de rol van Kimberly speelt. Daarbovenop kreeg ik ook nog een longembolie wat een hele impact had. 

We wilden een film maken die de worsteling laat zien van de puberende Sonny die het niet altijd even gemakkelijk heeft in het gebroken gezin waarin hij opgroeit, maar hij leert steeds meer zijn mannetje te staan. 

Sonny staat metafoor voor mezelf en mijn eigen struggles in de puberteit, maar breder natuurlijk eigenlijk voor elke puber die opgroeit en zijn moeilijke momenten heeft. 

Komende zaterdag 16 oktober is Cocon om 23.15 uur te zien op NPO3. Het verhaal dat we ergens in de jaren 70 plaatsten speelt zich deels af bij garage Clement op Gastel, dit gaf onze film mede de look en feel die we zochten. Ook filmden we op de Hoogstraat, bij de Achelse Kluis, in Stramproy, het Van Maerlantlyceum in Eindhoven en in Amsterdam, dit voor de liefhebbers.

Leuk om te vertellen vind ik verder dat Cocon deze week al twee prijzen won nl. de Keep an Eye Filmscore Award voor de muziek en de Geoff Boyle NSC Student Award voor de cinematography en oh ja, dat Silke van Niel, al vanaf de basisschool vriendin, met haar bedrijf Vocal fit logopedie ervoor zorgde dat een film waar een Brabantse feel belangrijk is de acteurs coachte op hun Brabantse uitspraak, dat is natuurlijk helemaal top.

En of er nu een zwart gat gaapt? Nee, gelukkig niet. Hard aan het werk met nieuwe projecten en workshops en wie weet ooit Amerika.’

Foto: Still uit Cocon: Garage Clement Gastel