Lachspieren nog fit? Kom naar de Tonpratersavond!

MAARHEEZE – De editie 2020 van de Tonpratersavond heeft CV de Muuzevangers noodgedwongen over moeten slaan. De vraag is dus gerechtvaardigd: zijn je lachspieren nog wel fit? Op zaterdag 13 november krijg je de kans om dat uitgebreid te testen. Vijf toppers uit de regio treden als vanouds weer aan in de ton van De Smeltkroes in Maarheeze, om je te onderhouden met hun prijswinnende acts. Tussendoor zorgt feestband PIAS uit Eindhoven voor de muzikale intermezzo’s. Hopelijk is je conditie nog in orde, want anders ga je na afloop van de voorstelling met pijn in je buik en kramp in je kaken van al het lachen naar huis terug!

De avond wordt afgetrapt door Tom van Osch, de Bulander die met recht een ‘rijzende ster’ genoemd mag worden in tonpratersland. Maarheeze maakte eerder al kennis met hem tijdens de Bonte Vonden in 2019 – en dat smaakte naar mee! Freddy van den Elzen is de tweede tonprater, afkomstig uit het Brabantse Vorstenbosch. Hij wist zelfs tijdens de coronaperiode nog de mensen te vermaken als onderdeel van Hard Gelach, een speciaal concept dat hij samen met Boy Janssen en Rob Scheepers opzette. Freddy is de laatste jaren steevast finalist bij de Brabantse Kampioenschappen Tonpraoten, dus kwaliteit verzekerd. Hans Verbaarschot uit Deurne staat als laatste act voor de pauze in de ton. Ook Hans is in Maarheeze bepaald geen onbekende met zijn optreden als Bolletje Pretvet en timmert al aan de tonpratersweg sinds 2007. Na de pauze pakken Hans “Hannus” Eijkermans en Frans Bevers de draad op. Hannus is de naam van de typetjes die Hans Eijkermans neerzet, en daar zijn er maar liefst elf van – hoeveel anders? Al meer dan twintig jaar staat hij in de ton, en zijn prijzenkast is rijk gevuld. Maar dan heb je altijd nog ‘baas boven baas’, want de vijfde tonprater is Frans Bevers die kan terugkijken op meer dan dértig jaar tonpraathistorie! Deze tonprater uit Oirschot heeft zijn sporen meer dan verdiend, en zal in Maarheeze we eens laten zien waarom.

Vanaf vrijdag 15 oktober kun je je toegangskaarten voor deze fantastische avond online reserveren via de Muuzesjop op www.muuzevangers.nl/webshop. Je kaarten worden op naam klaargelegd bij de kassa van De Smeltkroes, en kun je daar voorafgaand aan de voorstelling afhalen. Ook losse kaarten zullen dan te koop zijn, mits deze avond niet voortijdig is uitverkocht! De kaarten kosten € 12,50, leden van CV de Muuzevangers profiteren van een speciale ledenprijs van € 11,00 per kaartje. Ben je nog geen lid van CV de Muuzevangers: als je vóór de Tonpraters-avond zelf besluit om lid te worden voor een bedrag van € 11,11 per jaar, krijg je een toegangsbewijs voor deze avond gratis! Meld je daarvoor als lid aan via secretariaat@muuzevangers.nl, dan sla je twee vliegen in één klap!

Foto Hans Verbaarschot, één van de tonpraters tijdens de Tonpratersavond van De Muuzevangers – Foto Wil Feijen