Ledûb dames 2 VS Hajraa dames 1

BUDEL – De stijgende lijn vasthouden…! Dat hebben we gedaan. Eindelijk de eerste 5 setter gewonnen na een echte strijd over en weer.

Door Sanne Gerard

Eerste set! We moeten oppassen om een startsyndroom te ontwikkelen. Dat gebeurde nu weer. Voordat we het wisten stond Hajraa een paar punten voor en wij konden niet meer dan volgen. Op het eind werd het nog even spannend, maar bij 22-25 stokte de opmars.

In de 2e set ging het goed aan het begin en dat konden we goed vasthouden. Te makkelijk echter kon Hajraa terugkomen en maakten we het onnodig lastig. De 26-24 was wel een ontlading.

De 3e set liep eigenlijk heel goed. Dat gaf ons een beetje het gevoel dat we er waren. Hajraa viel stil (geen “lang zal ze leven…”) en wij draaiden lekker. Dat het spel toch nog kantelde en uiteindelijk een 24-26 stand op het bord toverde, mogen we onszelf verwijten. Het was superspannend, maar hier moeten we echt van leren.

In de 4e set liep het heel goed. Die 3e vijfsetter kon ons niet ontlopen. Toen knapte er iets. Punt voor punt kwam Hajraa dichterbij. Met nog 3 punten voorsprong liep Sofie naar de 2e scheids om een opstellingsfout door te geven. De apathische scheids kwam daar niet uit. Bij tussenkomst van de 1e scheids werden we bestraft met een punt in mindering, de tegenstander ‘n punt erbij en de servicebeurt kwijt. Achteraf in de spelregels kijken, was dat te zwaar bestraft. Mede door het feit dat WIJ zelf aan de bel getrokken hadden. Toen daarna ook de serve van Amy bestraft werd, omdat ze buiten het veld aanliep, zag het heel somber uit. Hajraa nam een voorsprong en we zagen de wedstrijd glippen. Met Budelse branie in het veld in de persoon van Myrthe SLEEPTEN we de set uit het vuur. Dat gaf ons adrenaline voor de laatste set.

Eindelijk, alles lukte! 15-7 en 1 syndroom weg. We kunnen 5 setters winnen.

Veel leermomenten! We kunnen nog zat groeien. Nu met z’n allen ervoor zorgen, dat iedereen kan spelen. Veilig staan in de competitie en werken aan de mindere punten moet ervoor zorgen, dat we een echte teamprestatie neerzetten.

Zaterdag gaan we naar Spijkenisse en nemen we het op tegen Spivo dames1.

Foto’s Jos Meusen