Paddenstoelen: Netwerkers, opruimers of moordenaars?

HEEZE-LEENDE – Onder dit motto organiseert IVN Heeze-Leende op zondag 17 oktober de traditionele paddenstoelenwandeling. Vorig jaar mocht alleen een individuele wandeling plaatsvinden. Daar kwamen toen zo’n 100 mensen op af. Ook nu gaan we weer wandelen in de Herbertusbossen, bekend om de soortenrijkdom aan paddenstoelen. De wandeling wordt georganiseerd door de IVN-afdelingen van Heeze-Leende en Asten-Someren. Vertrek vanaf de parkeerplaats bij Crematorium Heeze, voor de kinderen om 13.30 uur en voor de volwassenen om 14.00 uur. Deelname aan de wandeling is gratis. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Herfst is paddenstoelentijd bij uitstek. En waar kan je ze beter bekijken dan in de Herbertusbossen bij Kapellerput in Heeze?  Paddenstoelen trekken altijd de aandacht. Het valt bijna elke wandelaar op als ze weer verschijnen in het bos. Meestal is dat in de herfst. Door natuurfotografen worden ze graag vastgelegd. Niet alleen omdat ze zo goed stil kunnen staan, maar ook omdat ze zo mooi zijn en vooral mysterieus. Maar wat weten we eigenlijk van paddenstoelen? Wat is hun rol in de natuur? Zijn ze alleen maar mooi of hebben ze ook een andere kant? Dat, en nog meer, kom je te weten als je op pad gaat met de natuurgidsen van het IVN op 17 oktober. 

Tip voor de kinderen: neem een spiegeltje mee, dan kan je de paddenstoelen aan de onderkant bekijken, zonder ze te plukken. 

Zie ook de websites van IVN Heeze-Leende en Asten-Someren.