Jazzconcert van Anne Stockman en Arno Aerts op 16 oktober in Heeze

HEEZE – Op zaterdag 16 oktober om 20.00 uur geven Anne Stockman en Arno Aerts een concert in de Protestantse kerk aan de Kapelstraat in Heeze. De toegang is gratis. Het concert wordt georganiseerd in het kader van het cultureel evenement Kunstsmullen. Op deze avond brengt dit topduo werken van o.a. Miles Davis, Ella Fitzgerald en van verschillende andere bekende jazzartiesten.  Daarnaast zal Anne Stockman enkele nummers met een zogenaamd loopstation ten gehore brengen.

Arno en Anne zijn al elf jaar collega’s op het CKE in Eindhoven en geven beiden les op de pop/jazz-afdeling. Arno Aerts studeerde jazzpiano aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Willem Kuhne en Hammondorgel aan Codarts te Rotterdam bij Harry Hamilton. Hij volgde ook privépianolessen bij Johan Clement en Rob van Bavel. Sinds september 1988 is hij als docent verbonden aan het CKE. Zijn muzikale voorbeelden zijn Oscar Peterson, Erroll Garner en Rob van Bavel.

Anne Stockman volgde zowel de opleiding docent muziek als jazzzang aan het Fontys conservatorium in Tilburg. Ze zong in het Fontys Jazzchoir dat korenslag won in 2009. Ze speelde vele jaren met haar eigen Anne Stockman Quartet op onder andere Jazz in Duketown, Scheldejazz, Cloud Night Tivoli, in Paradox Tilburg en het Duitse jazzfestival Gemmenich. Ze maakte in 2017 de EP ‘Fusion’,  waar drie nummers op staan, uitgevoerd met een loopstation. Daarnaast geeft ze zanglessen en coaching in het basisonderwijs bij het CKE te Eindhoven en sinds kort ook bij Fontys Pabo in Tilburg.