Komt Sinterklaas naar Hamont?

HAMONT – Vorig jaar had het Sinterklaascomité Hamont het plan opgezet de Sint per boot te verwelkomen. Sinterklaas zou aan de Kettingbrug ontvangen worden. Helaas hadden de opgelegde coronavirus-maatregelen daar anders over beslist en werden de plannen noodgedwongen tijdelijk opgeborgen. Dit jaar kan het wel!

De ontvangst van Sinterklaas is dit jaar op zondag 21 november omstreeks 13.30 uur aan de Kettingbrug. Gezien de te verwachten toeloop vraagt het Sinterklaascomité de ouders hun kinderen goed te begeleiden. Iedereen wordt gratis vervoerd met de bussen. De bussen vertrekken op het Marktplein tussen 12.45 en 13.15 uur. Het Sinterklaascomité heeft de verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat gedurende hun evenement alles volgens de geldende corona-veiligheidsregels verloopt. De organisatie zal er ook voor zorgen dat iedereen zich daaraan houdt.De volgende corona- en andere maatregelen dienen opgevolgd te worden onder voorbehoud van wijzigingen.

-Op de bussen naar en terug van de Kettingbrug moet iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar het mondmaster verplicht dragen!

-Kinderwagens en/of buggy’s zijn niet toegelaten op de bus.

-Naar de Kettingbrug komen met eigen vervoer is niet toegestaan.

-In de Posthoorn moet iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar een coronasafe-bewijs, hersteld zijn van de besmetting of een bewijs van een negatieve coronatest van maximaal 48 uur oud kunnen voorleggen. Als dat niet kan, dan is er geen toegang tot De Posthoorn! In de Posthoorn worden foto’s gemaakt die later op het internet getoond worden. Ouders en kinderen die niet willen dat ze op deze foto’s staan kunnen een gratis sticker bekomen aan de afhaaltoog in De Posthoorn.

Foto archief Gerard Coenen