Mees wil een skatepark en ontmoetingsplek realiseren in Budel 

BUDEL/CRANENDONCK – Mees Doré is 9 jaar oud en sinds kort een fervent stuntstepper. Om zijn kunstjes uit te voeren is Mees echter genoodzaakt om af te zakken naar het skatepark van Hamont. “Klopt,” vertelt hij, “want in Budel zelf is er geen skatepark. Althans, niet eentje dat up to date is en geschikt is om alle skaters, steppers, freerunners en anderen te ontvangen. Daarom heb ik samen met mijn mama een aanvraag ingediend bij de gemeente Cranendonck. Daar werd het idee positief onthaald.” 

Door Jana Poukens 

Het eerste gesprek met het gemeentebestuur van Cranendonck de gemeente is reeds achter de rug. “Ons gesprek met Wil van der Coelen, regisseur zelfsturing bij de gemeente Cranendonck, verliep heel positief,” vertelt mama Sanne. “De gemeente staat zeker open voor dit initiatief, maar er werd meteen benadrukt dat we geduld moeten hebben. Ze willen namelijk meerdere sportinitiatieven op poten zetten en dit skate- en ontmoetingspark zou hier aan toegevoegd kunnen worden.” 

Wil van der Coelen bevestigt inderdaad dat dergelijke projecten tijd nodig hebben: “Het was een leuke ontmoeting met Sanne en haar zoon Mees. Het enthousiasme voor dit project is mooi om te zien. We krijgen natuurlijk meerdere verzoeken vanuit de inwoners van Cranendonck en het is ons doel om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van onze inwoners,” aldus Van der Coelen. “Maar zo’n proces heeft tijd nodig. We willen eerst alle verzoeken op een rijtje zetten en kijken hoe we dit op een goede en efficiënte manier kunnen realiseren. We behandelen dit verzoek uiteraard met de nodige aandacht en we proberen zoveel mogelijk initiatieven te honoreren. Maar omdat we dergelijke projecten op een goede manier willen opzetten en dit via verschillende kanalen dient te gebeuren, zal er toch tijd nodig zijn vooraleer we tot een concreet plan kunnen komen.” 

Van der Coelen vult aan: “Als het uiteindelijk gaat om de realisatie van al deze mooie ideeën valt of staat dit hele verhaal natuurlijk met de financiële ruimte die de gemeente Cranendonck hiervoor heeft. Het helpt natuurlijk enorm als initiatiefnemers zich ook inspannen om mede zorg te dragen voor de benodigde financiële middelen”.

Om de actie kracht bij te zetten hebben Mees en zijn mama Sanne ook een crowdfunding op poten gezet. “Hiermee willen we aantonen dat er veel animo is om een leuk skate- en ontmoetingspark te realiseren in onze gemeente. Mensen kunnen door online naar onze crowdfunding te gaan meer informatie vinden over ons doel en wie graag een steentje wil bijdragen kan een donatie doen, waarbij geldt: 1 euro is 1 stem. Meer mag natuurlijk ook want het geld wat we ophalen willen we, als het zover is, aan de gemeente geven om bv een camera aan te schaffen voor de veiligheid. En op die manier kunnen we alle betrokkenen laten zien hoeveel enthousiasme er is voor de realisatie van een dergelijke plek,” legt Sanne uit. “Momenteel hebben we al 315 euro, en dus ook handtekeningen verzameld, maar alle steun blijft nog steeds belangrijk!” 

“Het doel is een gezellige en veilige plek creëren waar jong en oud samen kan komen om er elkaar te ontmoeten en om er veilig een sport te beoefenen. Zo willen we het buiten spelen en sporten stimuleren en het zou fijn zijn als we hiervoor niet hoeven uit te wijken naar een andere gemeente of de grens over moeten.” 

Mees en zijn papa en mama komen momenteel regelmatig naar het skatepark in Hamont en ook gaan ze inspiratie opdoen bij andere parken in Nederland en België. “Mensen die dit initiatief een hart onder de riem willen steken kunnen een donatie doen via onze crowdfunding.” Via deze link kun https://gofund.me/cc3e425c kom je direct uit op de pagina van Mees Doré Iedere euro is 1 handtekening!