Opening seizoen 2021/22 Ks De Heiknuuters

BUDEL-DORPLEIN – Op zaterdag 2 oktober jongstleden was het weer zover, de opening van het nieuw carnavalsseizoen van Ks De Heiknuuters . De Heiknuuters werden heel hartelijk ontvangen in de Bierparel door Harry en Carine van de Budelse bierbrouwerij.

Na een hapje en een drankje is het officiële gedeelte aan de beurt, de opening van het carnavalsseizoen 2021/22. De voorzitter opent het seizoen met een mooi dankwoord. Daarna werden Harry en Carine in het zonnetje gezet met een dankwoord en een mooie bos bloemen. En natuurlijk met een foto van het Prinsenpaar 2019/20, die 3 jaar geleden werd gemaakt, samen met de hele Raad van Elf en onze sponsoren Harry en Carine.

Toen was het moment daar om een aantal jubilarissen van de Raad Van Elf in het zonnetje te zetten. Als eersten waren Nico Smits en Jos Rademakers aan de beurt, die het afgelopen jaar 11 jaar bestuurslid en tevens lid van de Raad van Elf waren. Al 11 jaar lang dragen deze twee gezinnen carnaval in Heiknuuterrijk een warm hart toe en geven hierdoor meer glans aan de Heiknuuters. Dit is niet zomaar ontstaan, hier zit veel tijd en energie in en dit gaat gepaard met een traan, maar ook met veel gelach. Dit alles hebben deze gezinnen met liefde gedaan. Na 11 jaar was er in verband met de Corona wederom een traan, maar ook nu weer veel gelach. Jos en Nico zijn nog steeds in functie voor de Heiknuuters, en het is hun kracht en eer om de Heiknuuters niet te laten vallen.

Nico:

Prins 2015

Orde van verdienste 2006

Jeugdprins 1984

Tentcommissie 2013 tm 2018 (6 Jaar)

Jeugdraad begeleider sinds 2013 (9 Jaar)

Kindermiddag commissie  (3 Jaar)

Pr

Secretaris / Vice Voorzitter bestuurslid (12 Jaar)

Commissie groepenbezoek 

Kinder Bonte middag en bonte avond  commissie sinds 2002 (21 Jaar)

Vergulde Knuuter 2017 

Jos:

Prins 2006

Orde van verdienste 2003

Jeugdprins 1982

Prinsenbal commissie sinds 2013 ( 9 Jaar )

Tentcommissie sinds 2013 en sinds 2021 voorzitter tentcommissie.

Vorst (7 Jaar) 

Bestuurslid (12 Jaar)

Kindermiddag commissie van 2015 tm 2018 (3 Jaar)

Kinder Bonte middag en Bonte avond commissie sinds 1999 (24 Jaar)

Vergulde Knuuter 2015 

Namens de voorzitter werden Nico en Chantal Smits en Jos en Hilde Rademakers bedankt voor de grote inzet van de afgelopen 11 jaren, met een mooie bos bloemen en een glazen bedankplaat werden ze in het zonnetje gezet. Maar dat was nog niet alles, de families kregen ook nog een waardebon om een avondje te gaan eten bij de Griek in Budel-Schoot. 

Daarna was het de beurt aan de volgende jubilarissen, Rob Meurkens en Erwin Koetse:

Rob en Erwin zijn dit seizoen 11 jaar bij de Raad Van Elf, en eigenlijk zijn ze onafscheidelijk van elkaar. Een echt droomkoppel kan je wel zeggen. Rob is van het licht en geluid, en zorgt ervoor dat Erwin ,onze huis DJ, de jeugd en oudjes een top avond laten beleven. 

Verder hebben ze samen een passie, het mede organiseren van het Dikke D Bal. Dit evenement is flink opgebouwd door de jaren heen, dat kan je wel  zeggen. Deze avond wordt Top bezocht door carnavalsvierders uit heel Cranendonck. Ook van het Prinsenbal zijn Erwin en Rob de grote kartrekkers. Samen filmpjes opnemen en daarbij ook bepaalde typetjes spelen, maar ook de  entertainment van de Prinsenbal avond zelf. Verder is Erwin in 2020 toneelmeester geworden waar zijn maatje Rob al in zit. Een echt droomkoppel voor de Heiknuuters. Mede daarom kregen ze samen in 2019 de Orde Van verdienste.

Rob Meurkens:

Sinds 2011 lid van de Raad van Elf (11 Jaar)

Sinds 2010 Toneelmeester Bonte Avond. (12 Jaar)

Sinds 2013 lid prinsenbalcommissie ( 9 Jaar)

Sinds 2013 lid tentcommissie ( 9 jaar)

Sinds 2017 lid Dikke D Bal commissie ( 5 Jaar)

In 2015 tot 2016 bestuurslid  (1,5 à 2 Jaar)

Technische assistent Huis DJ. 

Lid van de prinsen wagen commissie 

Erwin Koetse:

Sinds 2011 lid van de Raad van Elf (11 Jaar)

Sinds 2020 toneelmeester Bonte avond (2Jaar)

Sinds 2013 lid prinsenbal commissie (9 Jaar)

Sinds 2017 lid Dikke D Bal commissie (5 Jaar)

Sinds 2014 voorzitter krantcommissie (8 Jaar)

Huis DJ van de Heiknuuters.

Namens de voorzitter werden Rob en Lisette Meurkens en Erwin Koetse bedankt voor de afgelopen 11 jaar en met een mooie bos bloemen, en een glazen bedankplaat werden ook zij in het zonnetje gezet. Maar dat was nog niet alles, ook deze families kregen nog een waardebon om een avondje te gaan eten bij de Griek in Budel-Schoot.  

Na een fijne opening in de Bierparel van de Budelse brouwerij ging het feest verder in de Bellevue waar tot in de late uurtjes werd gedronken, gekegeld en een hapje gegeten. Hierna ging iedereen met een fijn gevoel naar huis.

Heiknuuters bedankt!