Prijsuitreiking Wees Actief, Shop Sportief 

HAMONT – ACHEL – Van 15 mei tot en met 30 juni kon er, na een jaartje pauze vanwege de gekende reden, opnieuw meegedaan worden aan de actie ‘Wees actief, shop sportief!’ georganiseerd in samenwerking met Unizo Hamont-Achel. Wie zich te voet of met de fiets verplaatste naar de lokale handelaars en horecazaken maakte kans op leuke prijzen te winnen. De prijsuitreiking van deze actie werd afgelopen vrijdag 8 oktober georganiseerd in het Michielshof van Hamont-Achel. 

‘Wees actief, shop sportief’ is een actie georganiseerd door de stad Hamont-Achel in samenwerking met Unizo Hamont-Achel. Door deel te nemen aan de actie werd er ingezet op verschillende duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen. Want niet enkel is deze actie in het leven geroepen om de goede gezondheid en het welzijn te stimuleren, ook laat Hamont-Achel zien dat er ingezet wordt op duurzaamheid en op behoud van ons klimaat. Door zich met de fiets of te voet te verplaatsen, dragen inwoners bij aan de leefbaarheid van onze stad. Zo wordt het er rustiger, veiliger en aangenamer om in te vertoeven. Daarnaast is het niet enkel goed voor lichaam en geest, maar ook het klimaat en de lokale economie wordt op deze manier ondersteund. 

In totaal werden er dit jaar 332 volle spaarkaarten verzameld, goed voor zo’n 1992 duurzame fietsritten of tripjes te voet. 42 winnaars mochten dan ook hun prijs in ontvangst nemen. Dit jaar waren er 40 VVV-bonnen en 2 koetstochten doorheen Hamont-Achel te winnen. 

Op de foto: burgemeester Rik Rijken, Lieve Driesen (bestuur Unizo Hamont-Achel), schepen Marie-José Cuyvers, winnares Monique Swusten, schepen Jacky Umans en Carine Hendrikx (voorzitter Unizo Hamont-Achel)