Thematische tentoonstelling over de jaren ’50 en ’60 in het Grevenbroekmuseum

ACHEL – Na de succesvolle tentoonstelling over de bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog, werken de leden van het Grevenbroekmuseum vzw op dit ogenblik aan een vervolgverhaal: een nieuwe tentoonstelling over de jaren ’50 en ’60. 

Daaronder vallen: de opbouw na de oorlogsjaren, de welvaartsstijging en het vooruitgangsoptimisme, maar ook de koude oorlog en de wapenwedloop. Er werd een indeling gemaakt volgens zes thema’s: maatschappij en politiek, ontspanning en vrije tijd, de thuiswerkende vrouw, religie, wetenschap en onderwijs, economie. De achtergrondgebeurtenissen van die hedendaagse geschiedenis zullen in het Grevenbroekmuseum worden aangevuld met plaatselijke anekdotes en vooral ook veel gebruiksvoorwerpen. Voor velen wordt dat dus weer een gelegenheid tot nostalgisch terugblikken…  U bent van harte welkom op deze nieuwe thematentoonstelling vanaf zondag 31 oktober in het Simonshuis, Generaal Dempseylaan 1 in Hamont-Achel. De toegang is gratis.

Foto: View-Master uit de jaren ‘60