Berentocht Pelt

PELT – Vorige zondag kon men in Pelt een wandeling maken bij de ‘Berentocht’ die elk jaar georganiseerd wordt door Kiwanis Pelt Noord-Oost. Veel volk waaronder diverse gezinnen met kinderen soms verkleed als beer waren hiervoor afgezakt naar manege Mikkenhof om vandaaruit het twee uur durende avontuur te beleven. Vorig jaar in een periode dat corona het even toeliet kwamen er zo’n 1.300 wandelaars opdagen. Dat zal dit jaar waarschijnlijk overschreden worden. Deelnemers tot 16 jaar en groepen van een jeugdbeweging in uniform konden gratis deelnemen. Tijdens de wandeling kon men deelnemen aan een digitale quiz. Bij de start kreeg iedere deelnemer een code waarmee aangemeld kon worden op een speciale website. Stap voor stap kreeg men dan instructies om zelf de weg te vinden en de quizvragen te beantwoorden. Bovendien waren er leuke prijzen te winnen. De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar een met zorg gekozen goed doel waarin kinderen centraal staan. We vroegen aan Luc Hendrikx (foto in berenpak), een van de leden van Kiwanis, waar de naam berentocht vandaan komt: “In onze zoektocht naar een naam kwam eigenlijk spontaan de naam tot stand. Je kon dan denken aan berengoed, berenleuk, berenfijn, enz… Daar is uiteindelijk de berentocht uit voortgekomen en dat is een eigen leven gaan leiden”. Kiwanis international is een wereldwijde gemeenschap van clubs die zich inzetten om het leven van kinderen per gemeenschap te verbeteren. Elke gemeenschap heeft verschillende behoeften en Kiwanis geeft leden de mogelijkheid om op creatieve wijze te voldoen aan de behoeften van kinderen door lokale serviceprojecten en fondsenwerving. Zo heeft Kiwanis Pelt Noord-Oost bijvoorbeeld covidsteun in de vorm van tablets aan TIO Overpelt geschonken. Teveel jongeren op deze school bleken niet over een tablet of laptop te beschikken of niet aan te kunnen kopen. Kiwanis Pelt Noord-Oost bestaat uit 17 vrijwillige ondernemers die uit sociale bewogenheid dit soort acties in eigen regio organiseert.