De Budelse Comedie 50 jaar jong!

BUDEL – Nu de wereld weer een heel klein beetje normaler wordt, is ook de Budelse Comedie druk bezig met de voorbereiding van de jaarlijkse toneelproductie in november. Na een jaar gedwongen pauze willen wij nu weer heel graag de planken op. En dat gaan we ook doen!

Op zoek naar een leuk stuk voor onze groep en ons publiek kwamen we terecht bij de schrijfster Julia Engelen, waarvan we in 2018 de klucht Vals Plat brachten. Dit keer is onze keuze gevallen op What’s up James, een klucht in vier bedrijven. Onder regie van Piet Fransen maken we kennis met James en juffrouw Kortebeen, de butler en persoonlijk assistente van Harry Voets, een theaterproducent met grote problemen: Zijn producties lopen helemaal niet goed, acteurs en actrices zijn ontevreden. Ook de huidige productie dreigt mis te lopen. Nieuwe spelers en investeerders moeten worden gevonden. Als Janine Lisschoeps en Kevin Johnson wel schijnen te willen en ook een rijke industrieel met een zak geld over de brug wil komen, lijkt alles goed te gaan, alleen… Harry Voets is niet te bereiken!  Wat nu? De butler James moet doorgaan voor Harry Voets om de contracten van de hoofdrolspelers Janine en Kevin en investeerder Rijkmans getekend te krijgen. Maar dit betekent dat hij nauw moet samenwerken met juffrouw Kortebeen, met wie hij constant op gespannen voet staat en die nu even mevrouw Voets moet zijn. Harry Voets en zijn vrouw weten van niets. Als zij onverwacht thuis komen, zijn de poppen aan het dansen. Ook de relatie tussen dochter Evelien, Janine en Kevin lopen niet zoals gepland. James, alias Harry moet zich in duizend bochten wringen om alles tot een goed einde te brengen.

Let op, helaas spelen wij dit jaar noodgedwongen slechts 1 weekend. Doordat corona anderhalf jaar alles stillegde, liep het spaak  toen er weer meer mogelijk was. Voor onze vereniging betekent dit dat we niet altijd gebruik kunnen maken van het podium in de Prowisezaal van de Borgh, omdat de puzzelstukken van alle verenigingen en ingekochte optredens niet feilloos ineen passen. De organisatie stokte met als gevolg dat we ingrijpende maatregelen hebben moeten nemen. Dit betekent dat de voorgenomen viering van het 50-jarig jubileum op 16 oktober niet door kan gaan, maar tot nader te bepalen datum wordt uitgesteld. Ook hebben we dus moeten besluiten om terug te gaan van vijf naar drie voorstellingen. De speeldata en -tijden zijn nu:  zaterdag 20 november 20.00u, zondag 21 november matinee 14.00u en zondag 21 november 20.00u. Toegangsbewijzen zijn te verkrijgen op drie voorverkoopmomenten: maandag 1 en dinsdag 2 november, beide van 19.00u tot 21.00u en woensdag 3 november van 14.00u tot 16.00u, steeds in de foyer van de Borgh. (Contant of pinnen) Online toegangsbewijzen kopen kan vanaf 1 november via www.theaterdeborgh.nl, na de voorverkoop alléén nog online.

Noteer daarom het weekend van 20 en 21 november in uw agenda, wij zien u graag om samen met ons te genieten van What’s up James!