1.700 Hamont-Achelaren ontvangen testbericht Be-Alert 

HAMONT-ACHEL – ‘BE-Alert – Test. Dit is een oefening, je hoeft niets te doen. Zijn je vrienden en familie al ingeschreven? Registreren of je gegevens wijzigen kan via www.be-alert.be/nl.’. Dit bericht verscheen vandaag op de mobiele telefoon van  1.700 inwoners van Hamont-Achel die zich reeds registreerden op BE-Alert. Met deze  alarmeringstool worden inwoners tijdens een noodsituatie snel verwittigd via sms, telefoon of e-mail. 

In geval van een noodsituatie wil de stad Hamont-Achel haar inwoners graag snel kunnen informeren. Hiervoor doet het stadsbestuur naast haar andere kanalen waaronder de stedelijke website, Facebook, de stadsapp, de digitale infoborden… een beroep op BE-Alert. Met dit alarmeringssysteem kunnen burgers op korte tijd de nodige aanbevelingen krijgen bij noodsituaties, zoals bijvoorbeeld het sluiten van ramen en deuren bij een brand. 

Goede voorbereiding op crisissituaties

Hoewel crisissen moeilijk te voorspellen zijn, bereidt het stadsbestuur zich zo goed mogelijk voor op verschillende scenario’s. Zo worden er regelmatig opleidingen voorzien om noodprocedures te oefenen en komt ook de samenwerking met politie, brandweer en het medische team geregeld aan bod. Daarnaast is ook het testen van BE-Alert belangrijk om op deze manier vertrouwd te raken met het systeem en ervoor te zorgen dat het optimaal functioneert. Daarom nam de stad Hamont-Achel vandaag samen met vele andere Belgische gemeenten deel aan de nationale test van BE-Alert georganiseerd door het Nationale Crisiscentrum. 

Schrijf je gratis in op BE-Alert!

Ben jij nog niet geregistreerd? Schrijf je dan gratis in via www.be-alert.be/nl. Zo kan je kiezen hoe je tijdens een noodsituatie geïnformeerd wordt: via sms, een gesproken bericht op de vaste telefoonlijn, een e-mail of alle drie. Afhankelijk van de situatie is het de burgemeester, gouverneur of minister van Binnenlandse Zaken die BE-Alert activeert.