Brandweer Maarheeze wil nieuwe vrijwilligers werven 

MAARHEEZE – Op 12 oktober hield de brandweer van Maarheeze een open oefenavond bij de Brandweerkazerne aan de Molenstraat in Maarheeze. De brandweer heeft dinsdagavond als vaste oefenavond maar vanavond werd het publiek uitgenodigd om een kijkje te komen nemen, en de echte brandweermannen én vrouwen in spé mochten een handje meehelpen! Er werd een incident in scène gezet waarbij een slachtoffer bekneld was komen te zitten in een voertuig na een ongeval, een technische bevrijding dus. Samen met de collega’s uit Leende lieten ze het publiek kennis maken met het mooie brandweervak. Er werd enthousiast gereageerd en een enkeling wilde wel even het gevoel ervaren als brandweerman. Uiteraard was er ook ruimte voor een praatje, kregen de aanwezigen alle uitleg en werd er geproost op een mooie avond. De brandweer deed dit uiteraard met een doel: het werven van nieuwe vrijwilligers! Ze komen namelijk nog een aantal vrijwilligers tekort, en zijn daarom op zoek naar inwoners uit Maarheeze die het verschil willen maken op momenten dat het er op aan komt. In actie komen tijdens een (woning)brand, een ernstig auto ongeval, een dier in nood, een drugsdumping en ga zo maar door! Heb jij interesse of wil je meer informatie over de opleiding? Meld je dan bij de Brandweer in Maarheeze tijdens een oefenavond of via www.jouwbrandweer.nl! Ze ontvangen je graag om je kennis te laten maken met dit prachtige vak! 

Fotocredit: Harm van Leuken I Hammie