Escapespel maakt brugklassers water- en klimaatbewust

REGIO – Nadenken over extremer weer leer je niet uit een boekje. Om de onderbouw van het Voortgezet Onderwijs water- en klimaatbewuster te maken ontwikkelden de Brabantse Waterschappen het escapespel Kraak de Klas: Klimaatzorgen. Onlangs hadden jeugdwaterschappers Julia, Rens, Nilles en Marieke de primeur en speelden het spel. Hun oordeel was helder: “Met dit spel is het veel leuker om te leren over klimaat en water en het blijft veel beter hangen. Echt tien keer leuker om te doen dan in de klas te zitten en te luisteren naar een saai verhaal.” 

Lezen, knippen, vouwen, nadenken, puzzelen, verbanden leggen, volgordes zien. De jeugdbestuurders lieten hun hersenen flink kraken tijdens het escapespel. Het escapespel Kraak de Klas: Klimaatzorgen is gezamenlijk ontwikkeld door de waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta, De Dommel en Rivierenland. Staat jouw school in het werkgebied van deze waterschappen? Dan is het spel vanaf nu gratis voor docenten te leen bij het waterschap.