Tocht van Troost

PELT – Afscheid nemen van een geliefde en deelneming betuigen aan een getroffen familie was de voorbije maanden extra pijnlijk: afstandsregels, bezoekverbod, mondmaskerplicht en beperking van het aantal toegelaten personen maakten het ons moeilijk om elkaar warm-menselijk nabij te zijn.

Gelukkig zijn mensen creatief en banen ze altijd nieuwe wegen. Zo ontstonden er op meerdere plaatsen Troostplekken, waar mensen kunnen verstillen en met een eenvoudig ritueel troost en kracht kunnen putten. Ferm en andere verenigingen namen hierin het voortouw. Met Allerheiligen en Allerzielen herdenken we onze geliefde overledenen. Dat kunnen we doen met een gebedsmoment in de kerk, een bezoek aan het kerkhof, … maar ook door samen op tocht te gaan en een stuk leven te delen.

Daarom nodigt het Dekenaat Pelt je uit voor onze dekenale ‘Tocht van Troost’. Dat vindt plaats op Allerzielen, dinsdag 2 november, om 14 uur aan de Sint-Corneliuskerk Lindelhoeven aan de Parkstraat te Pelt.  Na een startmoment gaat men van hieruit samen op tocht. Onderweg houden de wandelaars driemaal halt voor een korte bezinning: aan de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Smarten, kerkhof Overpelt centrum en troostplek Ferm Lindelhoeven. Zo komt de groep terug aan de kerk, waar ze omstreeks om 16 uur samen afsluiten. De totale wandelafstand bedraagt ongeveer zes kilometer.

Bovendien is het van 3 tot 7 november mogelijk om dezelfde tocht individueel te stappen. 

De kerk is open van 10 tot 17 uur. Er is een tochtboekje en een routebeschrijving. Meer info bij: Dekenaal Secretariaat Pelt: 0032 11 641189, of via e-mail: dekenaatPelt@outlook.com 

Ook elk van de andere dekenaten organiseert een soortgelijke tocht. Alle info op: www.pelgrimswandelingen.be.