Jubileumweekend IVN Heeze-Leende

Vorig bestond IVN Heeze-Leende 50 jaar en waren er gedurende het hele jaar activiteiten gepland. Met uitzondering van het inventariseren van de soortenrijkdom in het beekdal van de Kleine Dommel gingen deze activiteiten niet door vanwege de corona. Toch wil het IVN aandacht schenken aan dit feit door het houden van een receptie en een fietstocht in het weekend van 23/24 oktober. 

De receptie op zaterdag 23 oktober is bij conferentiecentrum Kapellerput. Hier worden o.a. de zes “IVN-ers van het eerste uur” gehuldigd. Zij waren bij de oprichting aanwezig en zijn nog steeds actief binnen de vereniging. Voorafgaand aan de receptie wordt ’s morgens een bord onthuld bij de speciale herdenkingsboom, die ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan is geplant in Leenderstrijp.

Zondag 24 oktober wordt een fietstocht gehouden waaraan iedereen mee kan doen. Het is een mooie route door de drie dorpen van onze gemeente. Iedereen kan de route fietsen op eigen gelegenheid. Het bijzondere is dat op diverse plaatsen langs de route natuurgidsen van het IVN en vertegenwoordigers van ZLTO uitleg geven over de natuur en met name over de biodiversiteit. Het vertrek is tussen 10.30 en 11.30 uur vanaf het parkeerterrein van Staatsbosbeheer aan de Plaetse in Heeze. Voor opgave en meer informatie zie de website: www.ivn.nl/heeze-leende